Populariteit van thuiswerk-apps verschilt per provincie

Nederlanders massaal op zoek naar thuiswerk-apps

HOORNGIDS | Uit de laatste cijfers van Google blijkt dat elke provincie in Nederland voorkeur heeft voor een andere thuiswerk-app. Daarnaast is de vraag naar thuiswerk-apps sinds de thuiswerk maatregelen sterk toegenomen in Nederland. 

Sinds 13 maart is de populariteit van thuiswerk-apps in Nederland geëxplodeerd. Dat is ook niet zo gek. Op deze dag maakte Rutte bekend dat Nederland zo veel mogelijk thuis moet werken om de verspreiding van het virus in te dammen. Hiervoor was er beduidend minder animo voor thuiswerk-apps. In de data van Google Trends zien we dat de vraag naar apps als Zoom, Microsoft Teams en Skype tijdelijk is verdriedubbeld in Nederland. 

West-Nederland kiest voor Zoom, Oost-Nederland is verdeeld

In elke provincie hebben bewoners de voorkeur voor een andere thuiswerk-app. Dit blijkt uit data van Google Trends. In het westen van Nederland is er overduidelijk meer interesse in Zoom. Van Zeeland tot Noord-Holland is de app het allerpopulairste volgens Google. Het oosten van het land is meer verdeeld. In Groningen, Drenthe en Limburg is er een voorkeur voor Skype. In Friesland, Overijssel en Gelderland is Microsoft Teams de winnaar. 

Thuiswerk-apps alleen doordeweeks populair

Van maandag tot en met vrijdag zien we de grootste pieken in Google rondom de thuiswerk-apps. De eerste piek is op maandag, waarschijnlijk vanwege de weekstart. Op vrijdag piekt Zoom opnieuw. Dit zou kunnen duiden op de weekafsluiting of zelfs de digitale vrijdagmiddagborrel. Uit de cijfers is tevens de conclusie te trekken dat er In het weekend thuis niet wordt doorgewerkt. 

Volledige onderzoek

Klik op de link voor het volledige onderzoek: https://oakisnow.com/blog/populariteit-van-thuiswerk-apps-verschilt-per-provincie/ (https://oakisnow.com/blog/populariteit-van-thuiswerk-apps-verschilt-per-provincie/).

Groei interesse thuiswerk Groei interesse thuiswerk
De populairste thuiswerkapps De populairste thuiswerkapps
Pieken en dalen in populariteit gedurende de week Pieken en dalen in populariteit gedurende de week