Beelden 'Stichting In Den Beginne' in de tuin bij Expoost

08-07-2019

Achter de tijdelijke vestiging van Expoost aan de Roode Steen heeft Stichting In Den Beginne de beschikking gekregen over een royale tuin waarin in samenwerking met de initiatiefnemers van Expoost regelmatig een beeldentuintentoonstelling te zien zal zijn.

Op dit moment is er ruimte geboden aan een tweetal Westfriese beeldhouwers/kunstenaars en aan werk van Lydia Hofland-Visser uit Den Haag. Uit Westfriesland komen twee beeldhouwers Aart Prins en George van Heeteringen. Lydia’s werk valt het beste te omschrijven als strak grafische beelden met een boodschap. Aart weet met veel intentie allerlei steensoorten te polijsten tot aaibare producten. Van George is zijn halve vanuit de grond ontworstelde appel inmiddels befaamd, maar ook zijn fraaie verleidelijke beelden maken de expositietuin een oord waar het goed toeven is. 

In de binnenruimte hebben  is een overzicht van het werk van vier Hoornse fotoclubs: Zoemmm, Fotowerkgroep Hoorn, Image Hoorn en Fotovrienden Westfriesland. De leden van de deze fotoclubs zijn aan de slag gegaan met het thema ‘Gouden Eeuw’, met vaak verbluffend resultaat. Zowel de fotografie alsook de beelden in de tuin zijn nog te zien tot en met 21 juli. 

In den beginne In den beginne