Ruim 1.200 deelnemers IRONMAN

05-07-2019

Vrijdagavond 5 juli 2019 klinkt het eerste startschot voor de IRONMAN Westfriesland. De binnenstad is daarom op een aantal tijdstippen lastiger bereikbaar dan normaal.

Er worden gesloten verklaringen, hekbewakers en verkeersregelaars ingezet. Tijdens de afsluitingen is het voor gemotoriseerd verkeer in principe niet toegestaan en mogelijk over het parcours te rijden. Parkeren langs het parcours is tijdens de afsluitingen mogelijk, maar het parcours op- en afrijden wordt afgeraden. Woont u aan of binnen het parcours, dan adviseren wij uw auto vóór de parcoursafsluitingen te verplaatsen. Verkeer kan in principe de binnenstad bereiken, mogelijk met enige hinder of wachttijd.

Parcours en afsluitingen

Lees meer over de tijden, parcours en afsluitingen op de pagina IRONMAN Westfriesland. 

Programma

·Vrijdagavond is de Nightrun van 5 km door de binnenstad van Hoorn

·Zaterdagochtend is er een IRONKIDS-wedstrijd voor jeugd t/m 14 jaar

·Zaterdagavond is de 4:18:4, dit is een sprintversie met 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en 4 kilometer hardlopen

·Zondagmiddag is de olympische afstand (de 5i50) met 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen

Dit is de eerste editie in een serie van minimaal vier jaar. Volgend jaar vindt met de 70.3 een halve triathlon door heel Westfriesland plaats. De gemeente Hoorn en andere Westfriese gemeenten ondersteunen dit sportfestijn voor jong en oud.

Bron: Gemeente Hoorn

Ironman The Netherlands Ironman The Netherlands