Auteur Maya Stomp komt naar Inloophuis Pisa

30-01-2018

Op 6 maart a.s. verzorgt auteur Maya Stomp, bij Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn, een avond die in het teken staat van haar boek ‘Wij weduwen zijn een taai volkje’. Dit boek, dat de subtitel ‘Rouwen is topsport zonder voorbereiding’ meekreeg, verscheen in juni van dit jaar en werd bijzonder goed ontvangen.

 

Maya verloor in 2010 zelf haar man en werd plotsklaps geconfronteerd met een -voor haar- onbekend fenomeen: rouwen. Alle emoties die een mens bij het verlies van een dierbare overspoelen, overkwamen haar vanzelfsprekend ook. Buiten een enorm verdriet en een oorverdovende leegte, was ze boos en verward. Niets was meer zoals ze gewend was. Plotseling was ze een jonge weduwe..

 

Maya vertelt in haar boek onder meer hoe zij, met vallen en opstaan, kans heeft gezien haar leven opnieuw in te richten en zin te geven. Zelf zegt zij daarover: “Mijn verlies blijft altijd bij me. Ik héb nog verdriet, maar ik bén niet meer mijn verdriet. Ik heb weer levenslust, energie en ik kan naar de toekomst kijken.”

 

De avond bij Inloophuis Pisa begint om 19.30 uur en zal tot 21.30 uur duren. Maya vertelt eerst over wat rouw is, hoe de omgeving ermee omgaat en hoe het zijn verloop heeft. Na een korte pauze bespreekt Maya diverse thema’s zoals herinneren, rituelen, zelf veranderen en perspectief. Vragen en eigen inbreng zijn de gehele avond mogelijk en Maya zal bovendien enkele korte delen uit haar boek, dat overigens op deze avond ook aangeschaft kan worden, voordragen.

 

Belangstellenden, zeker mensen die zelf hun partner hebben verloren, zijn van harte welkom.

 

Aanmelden voor deze avond kan via mail:

info@inloophuispisa.nl (mailto:info@inloophuispisa.nl),

via telefoonnummer 0229 -75 85 31

of de website www.inloophuispisa.nl (http://www.inloophuispisa.nl).

De kosten voor het bijwonen van deze avond bedragen € 5,00 per persoon.

Maya Stomp Maya Stomp
Inloophuis Pisa Inloophuis Pisa
pisa gebpuw pisa gebpuw