Open ateliers Buismangebouw

07-12-2017

Zeven kunstenaars in het Buismangebouw Muntstraat 7 Hoorn houden de zondagen 10 en 17 december Open Ateliers. Van Nuray Atas, Arie de Jong, Thea van Lier, Sepehr Maghsoudi, Peter de Rijcke, Ruud Spil en Louis Swagerman zal veel en divers nieuw werk te zien zijn.

 

Nuray Atas bijvoorbeeld komt met een serie schilderijen onder de titel ‘Staring at reflections” waarop zij weerspiegelingen in het water van de Hoornse haven en grachten tot bijna abstrakte voorstellingen weet te verbeelden.

Arie de Jong is bekend en befaamd om haar Japanse katten die zij fijnzinnig geschilderd op papier, maar ook op keramiek laat zien.

Thea van Lier toont schilderijen waarin verlatenheid voelbaar is in een serie industriële landschappen, maar ook bosgezichten.

Peter de Rijcke werkte afgelopen zomer in Rotterdam en tijdens de herfst in de bossen rond Bergen en brengt met daar kleurrijke schilderijen en aquarellen verslag van uit.

Ruud Spil is een bijzondere trekpleister met zijn virtuoos geschilderde en zeer herkenbare voorstellingen van koeien en andere dieren.

Kenmerkend bij Louis Swagerman zijn verstilde, bijna bovennatuurlijke landschappen, die op verfijnde en gelaagde manier in olieverf zijn geschilderd of getekend met pastel.

De internationaal befaamde modeontwerper Sepehr Maghsoudi behoeft geen betoog en een bezoek aan zijn studio is een op zich al een bijzondere ervaring.

 

Een uniek aspect van de Open Ateliers is de mogelijkheid tot gluren in de keuken van de kunstenaar, waar naast werk in wording ook werkwijzen en inspiratiebronnen van de kunstenaars ontdekt kunnen worden. Een bezoek zal een aparte belevenis zijn en bovendien zijn veel kunstwerken te koop.

 

Als bijzonder evenement zal er op zondag 10 en 17 december gemusiceerd worden door leden van de Old Time String Band. Thea van Lier en Peter de Rijcke zullen deze optredens in de bovenhal van het Buismangebouw schilderend vastleggen.

Zondag 10 december aanvang 15.00 uur en

zondag 17 december aanvang 13.00 uur.

                                                                         

De ateliers zijn de zondagen 10 en 17 december van 13.00 tot 18.00 uur geopend.

Buismangebouw, Muntstraat 7, Hoorn

 

Met dank aan de Gemeente Hoorn

Opat 2017 foto Nighthawks Opat 2017 foto Nighthawks