Heksenketel, brandnetelsoep en bloemenhapjes

01-08-2017

Op donderdagmiddag 17 augustus in MEC de Witte Schuur een lekkere workshop! Brandnetelsoep, bloemenhapjes en kruiden proeven. Oftewel .… wat kunnen we in de natuur vinden.

Heb je wel eens brandnetels gegeten? Brandnetel, Bah! Maar brandnetel is heel gezond en is heel goed om te eten. Vroeger wisten ze het wel, de jonge planten werden geplukt en gekookt of ze werden door de salade gemixt. Ook werd er een genezende thee van gemaakt. Brandnetel is een super plant maar niemand wil hem in zijn tuin. Dood zonde! Ook omdat de mooiste vlinders juist op de brandnetel hun eitjes leggen en de rupsen er verzot op zijn! We gaan brandnetels plukken voor de heksenketel en we zoeken nog meer eetbare dingen in de tuin. We bereiden samen gezonde en verrassende gerechten.

De workshop is van 13.30 tot ongeveer 15.30 en is voor kinderen van 6-12 jaar. Kinderen jonger dan 8 jaar komen met begeleiding. Om teleurstelling te voorkomen is het gewenst om je vooraf aan te melden want vol=vol. 

Kijk voor verdere informatie http://www.mec-dewitteschuur.nl/zomervakantie-2017 (http://www.mec-dewitteschuur.nl/zomervakantie-2017) opgave info@mec-dewitteschuur.nl (mailto:info@mec-dewitteschuur.nl) of via 0228 320310.

Heksenketel Heksenketel