Sterre Troquay (17) debuteert als jongste designer ooit op FashionWeek

11-07-2017

De 17-jarige Sterre Troquay uit Zeewolde is de jongste deelnemer aan Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam ooit. Deze veelbelovende nieuwkomer in de Nederlandse fashionscene won Kunstbende in 2016 en werd geselecteerd voor Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam 2017. Op zaterdag 15 juli presenteert Sterre haar nieuwste creaties onder de naam Avatar.

Met 17 jaar staat Sterre Troquay nog maar aan het begin van haar carrière. Tijdens haar oriëntatiejaar op de Gerrit Rietveld Academie is Sterre uitgedaagd om veel te experimenteren, iets dat in haar nieuwe collectie - door haar gebruik van bijzondere materialen en vormen - goed is terug te zien.

Het fascineert Troquay hoe mensen kunnen opgaan in de online wereld. Ze gaat vooral in op een tweede identiteit die men tegenwoordig kan beheren via virtual life games of sociale media. Haar collectie Avatar verkent dit actuele thema en de technologische ontwikkelingen die hierbij gepaard gaan.

Sterre: ‘Mijn collectie gaat over modern surrealisme, via Instagram en Snapchat zijn we de Dali van onze tijd.’ 
Sterre doelt hiermee op de onwerkelijkheid en de onechtheid van het internet. Deze verwarring tussen echt en nep is goed in de collectie terug te zien. Zo maakt ze getatoeëerde schoenen van henna en lijmt ze streepjes shirt op een huid. 

Verder speelt Sterre met de identiteit die gekoppeld is aan leeftijd (volwassen modellen met babyrompers), etniciteit (donkere modellen met huidkleurig ondergoed in ‘standaard’ lichte tint) en gender (genderneutrale kledingstukken). Voor de realisatie van haar nieuwe collectie heeft Sterre begin dit jaar de Han Lammers beurs gewonnen en wordt zij gecoacht door Sophie Hardeman. De collectie wordt muzikaal begeleid door drummer en oud-winnaar Kunstbende Pim ten Have. 

Lees meer over Sterre in het interview op www.FashionWeek.nl (http://www.FashionWeek.nl). 

Foto Sterre Foto Sterre
Westergasfabriek.jpg Westergasfabriek.jpg