Zomer opening en boekenmarkt Koepelkerk Hoorn

10-07-2017

Het actie comité van de  monumentale Koepelkerk aan het Grote Noord, zet zich ook deze zomermaanden weer in, om deze monumentale kerk voor een breed publiek open te stellen voor bezichtiging.
 

Tot eind augustus is dit, door de hoornse architect ontworpen kerkgebouw, iedere woensdag van 10.30 uur tot 16.30 uur te bezoeken. De vrijwilliger zijn aanwezig om bezoekers rond te leiden.


Ook vind er dan tevens een grote tweede hands boeken- en platenmarkt plaats, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de komende restauratie van de voorgevel en de fronttorens van de kerk aan de voorzijde. Deze zijn dringend aan herstel toe.

 

Tijdens de hoornse kaasmarkten op de donderdagen tot eind augustus en op alle zaterdag- en zondagmiddagen tussen 12.00 uur en 16.00 uur, is de Koepelkerk tevens open gesteld van 12.00 uur tot 16.00 uur. Ook met de tweedehands boeken- en platenmarkt.

 

De toegang is vrij.

 

Het stilte centrum van de Koepelkerk (met haar 15e eeuwse Mariabeeld)  is het gehele jaar door alle dagen geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Deze ruimte voor rust en bezinning, waar velen een kaarsje kunnen opsteken, is dagelijks vrij toegankelijk via de zij-ingag aan het Grote Noord.

 

Actie comité Stichting Koepelkerk Hoorn

Kees de Greeuw

Koepelkerk Koepelkerk
Boeken- en platen in Koepelkerk Boeken- en platen in Koepelkerk
Koepelkerk Hoorn Koepelkerk Hoorn