Chinese leerlingen op uitwisseling bij de Copernicus in Hoorn

10-07-2017

Al 7 jaar lang reist de Copernicus SG met leerlingen van de 3e klas die Chinese lessen volgen naar China. Daarnaast zijn we in 2015 begonnen met contact op te nemen met het Chinese instituut Bestway, waarmee wij een uitwisselingsprogramma zouden kunnen maken.

 

Het opzetten van deze uitwisseling tussen leerlingen was niet makkelijk. Wij hebben in het verleden ook een paar keer de kans gehad om deze uitwisseling tot stand te brengen, maar door onvoorziene redenen is dit toch niet gelukt.

 

Dit jaar is het ons definitief gelukt om een uitwisseling op te zetten met een groep van de Shanghai Shanghong middle school. Een groep van 10 leerlingen en 3 docenten van deze school zullen wij op 7 juli ontvangen, waarvan de leerlingen een leeftijd hebben tussen de 12 en 14 jaar.

 

Zij zullen hier 10 dagen verblijven en bij gastgezinnen logeren. Gedurende deze 10 dagen zullen ook 10 leerlingen van Copernicus SG zelf meelopen met het programma. Bij de Copernicus zullen de leerlingen biologie, Engels en gym lessen krijgen van onze docenten en ook gaan de leerlingen een kookles volgen van de docenten van SG Newton.

Naast de lessen zullen de Chinese kinderen ook een paar hoogtepunten van Nederland bezoeken: met de stoomtrein naar het Zuiderzee museum (driehoek), Hoorn CityTour, Efteling, Amsterdam, Rijksmuseum, kaas maken en varen in een bootje.

Daarnaast zullen de leerlingen ook op bezoek gaan bij de beste oranje paprika kwekerij van Nederland en zullen zij voelen hoe het is om een nachtje bij de scouting in de natuur te slapen.

 

De leerlingen zullen hier niet alleen genieten van de vakantie, maar het is ook de bedoeling dat de leerlingen leren over algemene en communicatieve vaardigheden. Zo krijgen ze een beoordeling op hun zelfstandigheid, taalgebruik en samenwerking met de andere leerlingen. Het is dus de bedoeling dat deze leerlingen leren hoe zij zich moeten redden in een vreemd land waar ook een vreemde taal wordt gesproken.

Boot Boot
Copernicus Atlas College Copernicus Atlas College
Copernicus sg gebouw Copernicus sg gebouw