De mantelzorger ontlast, de cliënt ‘te gast’

Dagbesteding in Lindendael

Dagbesteding kan worden ingezet om mantelzorgers te ontlasten van de zorg voor een naaste. Hierdoor is langer thuis blijven wonen mogelijk. Dagbesteding Scala Lindendael in Hoorn biedt een scala aan activiteiten.

 

Even vrijaf voor de mantelzorger

Als de zorg voor een naaste met een medische aandoening (zoals Parkinson, MS of niet-aangeboren hersenletsel) zwaarder wordt, kan dagbesteding een welkome oplossing zijn. De mantelzorger is dan ‘even vrijaf’ van de zorgtaken. Zo kan de zorg beter worden volgehouden en is thuis blijven wonen langer mogelijk. Dat is toch wat we allemaal willen?

 

Een prettige dagbesteding geeft kleur aan de dag

Dagbesteding bij Lindendael is een of meerdere dagdelen per week mogelijk. Gezamenlijk wordt geluncht, eventueel met een warme maaltijd. Er worden verschillende activiteiten aangeboden: workshops, op pad met de duofiets, computerbegeleiding, atelier, bioscoopavond, uitstapjes. En weet u dat dagbesteding bij Lindendael veelal leidt tot ideeën om ook de dagen thuis op een goede manier in te vullen? Een zinvolle dagbesteding draagt bij aan een gevoel van erbij horen, van betekenis zijn. Het geeft structuur aan de dag en stimuleert het opdoen van sociale contacten. Afhankelijk van uw situatie kan de dagbesteding worden gecombineerd met een behandeling van de fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist. Het thuisfront krijgt ondersteuning en instructie.

 

Kom vrijblijvend eens kijken

Zou dagbesteding iets voor uw naaste kunnen zijn? De medewerkers van Dagbesteding Scala Lindendael informeren u graag of geven een rondleiding. Uw partner of ouder kan vrijblijvend een keer deelnemen. We zoeken naar de vorm die past bij uw situatie. Kortdurend verblijf (logeeropvang) is tevens mogelijk. En is vervoer een probleem? Daar vinden we vast ook een oplossing voor. Er is veel mogelijk.

Omring[1] Omring[1]