Zomerexpositie Kunstkamer Twisk

Deze zomer exposeert “ de Kunstkamer” in de  Hervormde kerk te Twisk

De expositie bestaat uit schilderijen met verschillende onderwerpen, waaronder een serie portretten en landschappen, enkele iconen en foto’s van gastexposant Frans van Vechgel uit Andijk. Elke zondag kunt u één van de kunstenaars ontmoeten, vandaag, zondag 9 juli, Marianne Vechgel. Als autodidact in vele creatieve uitingen, heeft Marianne zich de laatste jaren toegelegd op het schilderen met olieverf. Haar stijl is meer figuratief en realistisch dan abstract en kenmerkt zich door kleur en lichtval.


Spelen met licht is ook een kenmerk van de fotografie van haar man Frans, als gast aanwezig op de expositie met een aantal foto’s. Ook Frans is autodidact en ooit begonnen te fotograferen met een ‘agfa-boxje’. Maar de nadruk ligt in de expositie natuurlijk op de kunstuitingen van de schilders van ‘de Kunstkamer’, een enthousiaste groep die al vele jaren op de maandagmiddag in de consistoriekamer van het Doopsgezinde kerkje in Twisk met elkaar schildert. En sinds begin 2014 onder de bezielende leiding van Ria Baak uit Abbekerk.

 

De Zomerexposities zijn in de maanden juli en augustus elke zondag van 13.30 – 17. 00 uur open voor bezoekers.

Naast de beeldende kunst expositie kunt u ook de expositie “IJspret van de historische vereniging “Twisca” in de Karckerzolder bezoeken.

Toegang € 2.= dit is inclusief een kop koffie.

Het adres is Dorpsweg 121 te Twisk.

 

foto: schilderij van Marianne Vechgel

juli - 9 schilderij marianne Vechgel juli - 9 schilderij marianne Vechgel
Ned.Herv.Kerk_Twisk Ned.Herv.Kerk_Twisk