Bloedstollende Finale Kunstbende

Van anti-Trump fashionshow tot film tegen bont

Op zaterdag 1 juli nemen 200 jongeren het tegen elkaar op tijdens de finale van Kunstbende in de Westergasfabriek in Amsterdam. De thema’s van de acts variëren van jezelf durven te zijn tot statements tegen Trump en de bontindustrie.

 

De finalisten komen uit heel Nederland: van Midsland op Terschelling tot Sittard. Voor het eerst in de geschiedenis van Kunstbende treden de winnaars na de finale op de What’s Happening-area op Lowlands op.

Deze splinternieuwe area wordt gehost door Kunstbende en ondersteund door de Rabobank. De weg van oefenen op je zolderkamer naar optreden op een festival was nog nooit zo kort. Ook winnen de finalisten een mainstage binnen hun eigen discipline, van Mysteryland tot FashionWeek. 

 

Kaarten voor de finale zijn nu te koop via www.kunstbende.nl/tickets (http://www.kunstbende.nl/tickets).

 

Finale
Duizenden jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar deden in het hele land mee aan de selectierondes en voorrondes van Kunstbende die plaatsvonden tussen januari en mei. 90 acts zijn door naar de finale van Kunstbende op 1 juli in Amsterdam. Deze acts worden beoordeeld door een 40-koppige jury, bestaande uit BN-ers en andere professionals uit de media, culturele en commerciële wereld, zoals Meester Bart (Taal), Pip Pellens (Theater), de Cinemates (Film), Duncan Stutterheim (DJ) en Wouter Hamel (Muziek). Verder staat de finale bol van de workshops! Check het (rand)programma, prijzen, hosts en jury op www.kunstbende.nl/finale (http://www.kunstbende.nl/finale). 

Finalisten
Kunstbende is enorm trots op de bijzondere finalisten en onder de indruk van hun acts. Check het overzicht van de finalisten, hun genre, leeftijd en woonplaats. Dit overzicht wordt dagelijks aangevuld met de biografieën van de finalisten. Wilt u meer weten over een finalist? Neem dan contact met ons op.

unnamed (2) unnamed (2)
Kunstbende_logo Kunstbende_logo