Een weekend lang cultuur uit Aleppo in het Tropenmuseum

14-06-2017

Komend weekend, 17 en 18 juni, staat het Tropenmuseum in Amsterdam volledig in het teken van Syrische cultuur. Met het Aleppo Weekend  brengt het museum - samen met vele Syrische artiesten, smaakmakers en academici - een ode aan de stad Aleppo die de afgelopen jaren bijna continu negatief in het nieuws was vanwege het conflict dat zich daar afspeelt.

Met muziek, dans en eten, hoor, zie en proef je twee dagen lang de prachtige cultuur die uit Syrië - en in het bijzonder, Aleppo - afkomstig is. Ook is er tijdens lezingen ruimte voor gesprek over de toekomst en mogelijke wederopbouw van de stad.

 

Positieve beeldvorming
De aanleiding voor het Aleppo Weekend komt voort uit de samenwerking met oud-inwoners van Aleppo, die sinds april elke zondag rondleidingen geven door de tentoonstelling Aleppo in het Tropenmuseum. Zij willen hun cultuur graag delen met hun nieuwe landgenoten en daarmee bijdragen aan een positieve beeldvorming rondom Syrië. Delitelabs serveert Syrische lekkernijen in het museum, de Syrisch-Nederlandse band Sarsaria treedt op en danser Ahmad al-Khatib laat de eeuwenoude, spectaculaire Derwisj-dans zien.

 

Voor de hele familie
Ook voor kinderen zijn er activiteiten. Speciaal voor het Aleppo Weekend wordt de familiereis door de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko aangeboden in de Arabische taal. Ook de workshops Arabische kalligrafie en Dabke dans zijn geschikt voor alle leeftijden.

 

Het volledige programma staat op de website van het Tropenmuseum

www.tropenmuseum.nl (http://www.tropenmuseum.nl)

Klein Klein
Tropenmuseum Tropenmuseum