Themaspreekuren 1.Hoorn van start

13-06-2017

Vanaf woensdag 14 juni kunnen inwoners van Hoorn terecht op de themaspreekuren van 1.Hoorn. Het gaat om het themaspreekuur Geldzaken en Regelgeving en het themaspreekuur Echtscheiding. Inwoners die meer willen weten over de betekenis van een bepaalde wet op hun situatie of over wat er op hen afkomt bij een scheiding kunnen gebruik maken van deze themaspreekuren. De themaspreekuren zijn op afspraak en komen naast de dagelijkse inloopspreekuren van 1.Hoorn waar u zo kunt binnenlopen.

 

Zorg en ondersteuning in Hoorn

De eigen omgeving is voor inwoners waarschijnlijk de eerste logische stap om steun te vragen. Maar soms heeft ook een vader, buurvrouw of vriend niet het antwoord of middel waar zij behoefte aan hebben. Dan kunnen de medewerkers van 1.Hoorn hen op weg helpen.
De teams van 1.Hoorn zoeken samen met de hulpvrager naar antwoorden en oplossingen die passen bij hun persoonlijke situatie. Inwoners kunnen er terecht met kleine en grote vragen over opvoeding en opgroeien, wonen en samenleven, zorg en hulpmiddelen, maar ook voor (vrijwilligers-)werk en activiteiten in de buurt.

 

Themaspreekuur Geldzaken en regelgeving

Soms kan het onduidelijk zijn wat uw rechten en plichten zijn. Of wilt u meer wilt weten over de betekenis van een wet in uw situatie. Heeft u schulden en komt u er niet meer uit? Wilt u in gesprek over onderwerpen die te maken hebben met geld en regels? Dan bent u van harte welkom tijdens het themaspreekuur Geldzaken en regelgeving. 

 

Themaspreekuur Echtscheiding

Wanneer u gaat scheiden van uw man of vrouw, dan komt er veel op u af. U heeft misschien praktische vragen over bijvoorbeeld een ander huis, het maken van afspraken met uw ex over de inkomsten. Of u krijgt te maken met vragen als: Hoe vertel ik het de kinderen? Hoe maak ik een ouderschapsplan? Bij al uw vragen voor, tijdens en na de scheiding denken wij graag met u mee.

 

Maak een afspraak

Voor de themaspreekuren maakt u van tevoren een afspraak met 1.Hoorn via

0229 252200 of door een e-mail te sturen naar info@1punthoorn.nl (mailto:info@1punthoorn.nl).

Vermeld bij het afspraakverzoek alstublieft uw naam, telefoonnummer, e-mailadres en (kort) uw vraag. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

 

In gesprek met 1.Hoorn

Wilt u iemand van 1.Hoorn persoonlijk spreken zonder afspraak? Een vraag stellen of uw zorg over iemand anders uiten? U bent van harte welkom op onze locaties tijdens een van de dagelijkse inloopspreekuren.

Kijk voor de locaties op www.1punthoorn.nl (http://www.1punthoorn.nl)

109. Themaspreekuren 1.Hoorn 109. Themaspreekuren 1.Hoorn
Gemeente_Hoorn[1] Gemeente_Hoorn[1]