Map Graven vrijwilliger van de maand Juni

12-06-2017

Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel in de samenleving. Wij zijn bij Omring trots op al onze vrijwilligers. Wat voor iemand een ogenschijnlijk kleine moeite kan zijn, is voor iemand anders van onschatbare waarde. Er zijn prachtige voorbeelden van mensen die ongelooflijk blij zijn met de dingen die een vrijwilliger voor hen doet. Wij willen hierbij stilstaan. Daarom zetten wij elke maand een vrijwilliger van Omring in het zonnetje. Deze keer is dat Map Graven

 

Eigenlijk zorgt Map haar hele leven al. Voor ze verhuisden naar Hoorn om dichterbij hun dochter te wonen, was ze al 23 jaar in dienst bij de Thuiszorg IJmond. 

 

Samen met haar man, die toen nog leefde, hebben ze gezorgd voor hun buurvrouw. Toen deze in Lindendael opgenomen werd, begon eigenlijk Map haar carrière in  het vrijwilligerswerk. Ze hielpen samen bij de broodmaaltijd en op de afdeling waar de buurvrouw verbleef. 

In die tijd werd ook de Hoge Hop gebouwd, dit was dichtbij voor Map. Haar man overleed en ze is toen na ongeveer een jaar begonnen met haar vrijwilligerswerk in de Hoge Hop.

Dat is zo’n dikke 16 jaar terug. Met haar 86 jaar is ze een hele ijverige en graag geziene dame en onze oudste vrijwilligster op deze locatie.

 

Vele activiteiten heeft Map ondersteund in al die jaren. Begonnen bij de gymvereniging, hulp bij de kerkdiensten en bij de culinaire club, is ze nu vaste vrijwilliger bij het volksdansen en de kerk.  

Bij veel extra activiteit komt ze graag een helpende hand bieden.

Mooie momenten zijn er in al die tijd teveel om op te noemen. Eigenlijk is er elke keer als ze komt, wel iets wat maakt dat ze haar werk als vrijwilligster zo graag doet. De blije gezichten geven haar enorme voldoening.  

 

Via deze weg willen we Map bedanken voor haar enorme inzet en we hopen nog vele jaren met elkaar te kunnen samenwerken !!

foto vrijwilliger van de maand juni foto vrijwilliger van de maand juni
De Hoge Hop De Hoge Hop