Nieuwe lening om lekker te blijven wonen

08-06-2017

Wie zijn woning aan wil passen voor de toekomst, kan gebruik maken van de blijverslening. De gemeenteraad van Hoorn heeft ingestemd om deze lening met gunstige voorwaarden te verstrekken aan inwoners vanaf 55 jaar en aan inwoners met een zorgvraag. Hiermee wil de gemeente mensen helpen om zo lang en comfortabel mogelijk te blijven wonen.  

 

Wethouder Theo van Eijk: ‘we worden met elkaar ouder en er wordt van ons verwacht dat we zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dat betekent dat je je woning aan moet passen zodat, ook als je straks bijvoorbeeld wat slechter ter been bent of dat nu al bent, je lekker kunt blijven wonen. Om onze inwoners daarbij te helpen, hebben we ons aangesloten bij de landelijke ‘blijverslening’.

 

Voor wie is de lening?

De lening is bedoeld voor inwoners van de gemeente Hoorn die een eigen koopwoning hebben. Ook moeten alle bewoners minimaal 55 jaar zijn. Of een van de bewoners moet een zorgvraag hebben, dan geldt er geen leeftijdsgrens.

 

Wat is het voor lening?

De blijverslening is een soort hypotheek die u via de gemeente Hoorn kunt krijgen. U kunt minimaal € 2.500 en maximaal € 50.000 lenen. U kunt de lening alleen gebruiken voor aanpassingen in uw woning. Een lijst van de mogelijke aanpassingen vindt u op de website. Als u van de lening gebruik kunt maken, dan stuurt u de rekeningen naar de gemeente en die betaalt ze vanuit uw blijverslening.

 

Aanvragen

Voor de aanvraag heeft u offertes van de woningaanpassingen nodig. Vraag daarom eerst offertes aan bij een installateur of aannemer.

Daarna vult u het aanvraagformulier in op

www.hoorn.nl/blijverslening (http://www.hoorn.nl/blijverslening).

Daar staat meer informatie over hoe de aanvraag werkt. U kunt de werkzaamheden pas laten uitvoeren als uw aanvraag is goedgekeurd.

Gemeente_Hoorn[1] Gemeente_Hoorn[1]