Drie ochtenden Mindfulness en Compassie bij Inloophuis Pisa in Hoorn

31-03-2017

Op drie achtereenvolgende vrijdagen, te weten 14, 21 en 28 april a.s., begeleidt Saskia de Bruin van Studio Saskia de Bruin een cursus Mindfulness bij Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn. Deze ochtenden duren van 10.00 tot 11.30 uur.

 

Mindfulness is het beoefenen van aandacht. De cursisten leren hun aandacht te richten en in het huidige moment te blijven. Zo ontstaat een milde, open aandacht voor wat hier en nu is.

 

De bron van mindfulness ligt in het boeddhisme; de essentie is heel eenvoudig, maar het toepassen vraagt oefening. Hoe snel zijn we tenslotte niet afgeleid en worden we meegenomen door de waan van de dag, raken we verstrikt in piekergedachten of leven we op de automatische piloot?

            

Juist na geconfronteerd te zijn met de gevolgen van kanker kan mindfulness helpen om te voelen wat er is en daar niet voor weg te vluchten en vervolgens hiermee in het hier en nu te blijven en je niet te verliezen in allerlei doemgedachten over hoe het verder gaat of zou kunnen gaan.

Mindfulness helpt je om wakker, open, benieuwd en vriendelijk te zijn voor dat wat zich in jou en om je heen afspeelt.

 

Dit bevordert acceptatie en draagt bij tot verwerking van dat wat je is overkomen. Compassie is een vervolgstap binnen mindfulness en gaat over de kwaliteit van je aandacht. Kun je open, benieuwd en liefdevol aanwezig zijn voor dat wat plaatsvindt? Je ontdekt welke regulatie systemen invloed hebben op onze emoties.

 

Mindfulness en compassie helpen je om steeds weer even uit de overleefstand en in de leefstand te komen. Je leert hoe je steeds terug kunt keren naar je ware natuur. En zo verbetert de kwaliteit van je leven.

 

Begeleiding Saskia de Bruin

Saskia de Bruin is Mindfulness trainer, Biodanza docent en auteur. Voor meer informatie, zie www.saskiadebruin.nl (http://www.saskiadebruin.nl).

 

Bijdrage en aanmelden

De eigen bijdrage voor deze drie ochtenden bedraagt €  45,-- en is inclusief koffie en thee.

Aanmelden kan via Villa Pisa  0229 - 75 85 31 (tijdens openingstijden) of via mail: administratie@inloophuispisa.nl (mailto:administratie@inloophuispisa.nl)

 

Inloophuis Pisa is een gastvrij huis waar mensen uit West-Friesland terecht kunnen voor lotgenotencontact, een gesprek en activiteiten, gericht op het omgaan met de gevolgen van de ziekte kanker. Dat geldt ook voor familieleden en vrienden van mensen met kanker, of hun nabestaanden.

Meer informatie: www.inloophuispisa.nl (http://www.inloophuispisa.nl).

saskia de bruin mindfulness saskia de bruin mindfulness
Inloophuis Pisa Inloophuis Pisa
pisa gebpuw pisa gebpuw