Venhuizen realiseert parkachtige tuin voor jong en oud

27-01-2017

De gemeente Drechterland, Wilgaerden en Woningstichting Het Grootslag slaan de handen ineen om voor de bewoners van Bosmanstaete en omgeving in Venhuizen een parkachtige tuin te realiseren. Een tuin die leeft voor jong en oud.

 

De tuin van Bosmanstaete en de groene omgeving zijn verouderd. De initiatiefnemers,

Stichting Vrienden Tuin Bosmanstaete, willen een parkachtige tuin realiseren die aantrekkelijk en toegankelijk is voor jong en oud. Een grote vijver met vissen, weelderige waterplanten en statige zwanen. Een volière en een kinderboerderij die zorgen voor de broodnodige reuring. Aantrekkelijke plantvakken en borders nodigen uit tot een wandeling. Een geurtuin die de zintuigen prikkelt en een beweegtuin die ouderen uitnodigt om meer te bewegen. Kortom een tuin waar jong en oud uit Venhuizen elkaar kunnen ontmoeten, waar ouderen veilig kunnen wandelen en samen buiten koffie kunnen drinken.

 

Vrijwilligers gezocht!

De tuinaanleg en het onderhoud worden uitgevoerd door gespecialiseerde bedrijven. Maar voor veel werkzaamheden zijn vrijwilligers nodig: de bloembollen en perkplanten moeten geplant worden in de borders en bloembakken en ook de vijver en het tuinmeubilair vragen het nodige onderhoud. De dieren moeten gevoederd worden. Daarvoor zoeken de initiatiefnemers vrijwilligers die bijvoorbeeld een ochtend in de week kunnen meehelpen.

 

Sponsors gevraagd!

De Stichting Vrienden Tuin Bosmanstaete zoekt ook inwoners en bedrijven die nog materialen over hebben die bruikbaar zijn voor de aanleg van de nieuwe tuin. U kunt dan denken aan vaste planten, heesters, bomen, bloembollen, perkplanten, vissen, dieren voor de kinderboerderij, vijverfolie, waterplanten, bloembakken, tuinbanken, pergola’s enzovoort.

 

Donateurs ( vrienden ) gezocht

Een kinderboerderij en een volière beheren kost veel geld. Denk maar eens aan de kosten voor het voer, de dierenarts, het onderhoud van de dierenhokken, het hekwerk enz.

U kunt aan deze kosten bijdragen door slechts € 10,00 per jaar donateur/vriend

van de Vrienden Tuin Bosmanstaete te worden. U kunt u per mail aanmelden en
het bedrag overmaken op onze bankrekeningnummer: NL83 RABO 0315 4721 46
t.n.v. Stichting Vrienden Tuin Bosmanstaete p/a Koos van ’t Hoff

Visser Roosendaalstraat 7 1606 XC Venhuizen.

 

Kleurplaatwedstrijd en het bedenken van een mooie naam

De kinderen in Venhuizen, Hem en Wijdenes worden via de scholen opgeroepen om een pakkende naam te bedenken voor de nieuwe tuin. Een onafhankelijke jury kiest de winnende benaming en kleurplaat. Naast de eer ontvangt de bedenker van de nieuwe naam tevens een mooie verrassing en mag hij/zij de nieuwe tuin openen.

 

Heeft u nog ideeën of tips, laat het ons weten.

Vrijwilligers, bedrijven en particulieren kunnen zich aanmelden via: info@tuinbosmanstaete.nl (mailto:info@tuinbosmanstaete.nl)

of bij projectbegeleider Peter Wognum: 06-22797298.

wilgaerden wilgaerden
woningst. het grootslag woningst. het grootslag
Artikel Dagblad voor West-Friesland 24-01-2017 Artikel Dagblad voor West-Friesland 24-01-2017