Motie VVD en Fractie Tonnaer “kustgrasvelden rubbervrij” alsnog uitgevoerd!

26-01-2017

In december 2016 hebben de fracties van de VVD en Fractie Tonnaer een motie ingediend om de huidige kunstgrasvelden zo snel mogelijk te ontdoen van de rubber korrels.

 

De twee fracties zijn dan ook heel tevreden dat het college de ingediende en niet aangenomen motie toch uitvoert. De huidige rubberen kunstgrasvelden bij de Blokkers en Always Forward  worden gerenoveerd. Het voorstel van de VVD en Fractie Tonnaer de velden te voorzien van een kurken ondervloer heeft het college overgenomen.

 

Ook de voetbalclubs Always Forward en de Blokkers geven aan de voorkeur te geven aan kurk voor de aanleg van nieuwe kunstgrasvelden.

 

Wij begrijpen de keuze voor kurk maar al te goed. Ondanks de conclusie van het RIVM dat het veilig is om te voetballen op kunstgras met rubberkorrels, zijn niet alle amateurclubs gerustgesteld. Dit bleek ook uit een artikel in De Telegraaf, december vorig jaar. Het RIVM kwam met het nietszeggende advies dat zonder problemen op een kunstgrasveld met rubberen korrels gespeeld kan worden maar dat dit niet zo gezond is. Het lijkt erop dat niemand durft toe te geven dat het spelen op sportvelden met rubber korrels gevaarlijk is. Het competitiebelang is blijkbaar groter dan het belang van de volksgezondheid. Wij begrijpen dan ook heel goed dat zowel de voetbalclubs als de gemeente Hoorn de huidige kunstgrasvelden zo snel mogelijk “rubbervrij” gaan maken.

 

Op 14 februari wordt het voorstel voor de aanleg van kunstgrasvelden met kurk besproken door de gemeenteraad. Vooruitlopend daarop willen de fracties nu al laten weten, ingenomen te zijn met de nieuwe inzichten bij de voetbalclubs en de gemeente.

 

Chris de Meij, gemeenteraadslid VVD

Roger Tonnaer, gemeenteraadslid Fractie Tonnaer

VVD[1] VVD[1]
Fractie_Tonnaer[1] Fractie_Tonnaer[1]
Rubbergranulaat-op-kunstgras-sportvelden Rubbergranulaat-op-kunstgras-sportvelden