Ellis Bell speelt ‘Had ik maar een vriend’

Kom naar de voorstelling Nationale Voorleesdagen

De voorstelling ‘Had ik maar een vriend’ is gebaseerd op het prentenboek van het jaar 2017 ‘De Kleine Walvis’ van Benji Davies. Ellis heeft het verhaal aangepast naar een interactieve vertelvoorstelling, geschikt voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Ellis Bell speelt deze voorstelling op zaterdagmorgen 28 januari in de Centrale Bibliotheek.


Elke dag zwemt Wally naast zijn moeder. Hij kijkt naar de vissen en glijdt door het water. Zijn moeder is altijd bij hem. Hij vindt het soms zo saai daar in het water. Hij zou zo graag een vriend willen hebben om samen mee te spelen! Elke dag speelt Boy op het strand. Hij zoekt er naar schelpen en luistert naar de vogels. Zijn vader gaat elke dag weg op de boot. Boy zou zo graag een vriend willen hebben om samen mee te spelen!

 

Op een dag ziet Wally iets bewegen op het strand. Hij is nieuwsgierig wat het is en zwemt steeds dichter en dichter naar dat rare wezen toe.  En na een storm ligt hij ineens op het strand. Boy vindt hem daar, neemt hem mee en stopt hem in de badkuip bij hem thuis. 

Er ontstaat een fantastische vriendschap tussen Boy en Wally. Maar ze zijn heel verschillend. Om vrienden te blijven, moeten ze allebei leren begrip te hebben voor het leven van de ander. 

De voorstelling krijgt een extra visuele vormgeving doordat Ellis gebruik maakt van ondersteunende gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal. Door de vrolijke Gebarenliedjes en de gezamenlijke activiteiten is dit een levendige voorstelling, waar jonge kinderen lekker bij mee kunnen doen.

 

Praktische informatie

Had ik maar een vriend

Zaterdag 28 januari, 11:15 - 12:15 uur

Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8, 1621 CT  HOORN

 

Kaartjes reserveren via:

www.bibliotheekhoorn.nl/index.php?id=5386&pi=2233&event_item_id=1611&from=0 (http://www.bibliotheekhoorn.nl/index.php?id=5386)

De kleine walvis promo1-bewerkt De kleine walvis promo1-bewerkt
Bibliotheek_Hoorn[1] Bibliotheek_Hoorn[1]