Shorttrack College Clubtour komt naar Hoorn

20-01-2017

Op vrijdag 27 januari vanaf 09.15 uur en op donderdag 02 februari vanaf 09.45 uur organiseert Shorttrack Hoorn, in nauwe samenwerking met de KNSB, Shorttrack clinics op IJsbaan De Westfries voor basisscholen uit Hoorn. Deze clinics in Hoorn zijn onderdeel van de Shorttrack College Clubtour. Dit is een landelijke clinic tour die de KNSB samen met shorttrackverenigingen organiseert in aanloop naar het WK Shorttrack 2017.

 

Shorttrack: één en al spektakel

Heel shorttrackend Nederland kijkt uit naar het WK Shorttrack dat van 10 t/m 12 maart a.s. losbarst in Ahoy Rotterdam. In aanloop naar dit toernooi wil de KNSB samen met shorttrackers en shorttrackverenigingen in heel Nederland de sport in de spotlights zetten.

De energie en de groeiende aandacht die er op dit moment voor shorttrack bestaat, brengt de Schaatsbond graag naar dorpspleinen en steden toe. Dat is dan ook de reden dat de Shorttrack College Clubtour wordt georganiseerd.  In de regio West-Friesland verzorgt Shorttrack Hoorn deze leuke clinic voor basisschoolleerlingen.

Een uur lang krijgen de leerlingen de eerste shorttrack schaatslessen aangeboden van enthousiaste trainers.

 

Lespakket

De KNSB heeft veel ervaring met dir soort scholenprogramma’s en werkt volgens het volgende principe: kinderen worden met een lespakket op school enthousiast gemaakt voor de schaatssport in het algemeen en shorttrack in het bijzonder. Veiligheid op het ijs wordt daarbij niet vergeten. Vervolgens kunnen ze zelf op het ijs van De Westfries ervaren hoe leuk shorttrack is. Zo worden de leerlingen bovendien meegenomen in de beleving van een topsport.

 

Leerlingen uit groep 5 t/m 8 van de volgende basisscholen uit Hoorn nemen aan deze clinic tour deel: Het Kompas, Het Ooievaarsnest, De Flierefluiter, OBS De Tweemaster en De Mariaschool.

In totaal zijn er 325 leerlingen opgegeven voor deze Shorttrack College Clubtour.

wk-shorttrack-1 wk-shorttrack-1
De-Westfries logo De-Westfries logo
Schaatsbaan de westfries Schaatsbaan de westfries