Intieme miniconcerten in het Zuiderzeemuseum

De muziekagenda van januari

Luister in januari naar muziek van Jerney Kate Molenaar, swingende jazz en Ierse folkmuziek. Net als voorgaande jaren zijn er op verschillende zondagen in de periode tot en met 12 maart miniconcerten in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

 

De kleine en intieme concerten zonder versterking vormen een afwisselend muziekaanbod en zijn tot stand gekomen in samenwerking met de GitaarSalon en producent Zeegers Postma. De miniconcerten vinden plaats in het atrium van het binnenmuseum, starten om 12.00 uur en duren anderhalf uur. De miniconcerten zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van het Zuiderzeemuseum.

 

Programma 8 januari:
Zondag 8 januari treedt zangeres Jerney Kate Molenaar op in het atrium van het binnenmuseum. Jerney Kate Molenaar groeide op aan de oever van rivier ‘De Zaan’, waar de molens op hun gemak draaien en de boten langzaam voorbij varen. Omringd door water, Zaans groen en Noord-Hollandse nuchterheid groeide ze op tot een ‘down to earth’, maar gedreven zangeres. Jerney Kate Molenaar brengt 8 januari samen met de gitaristen Peter Oudendijk en Lex Horst een programma van mooie luisterliedjes uit eigen werk, covers en Eva Cassidy-arrangementen.
www.jerneykate.nl (http://www.jerneykate.nl)

 

Programma 22 januari:
Zondag 22 januari treedt het duo Henk Sprenger en Wim Essed van de Gitaarsalon op in het atrium van het binnenmuseum en staat jazz centraal. Het duo geeft die middag een swingend jazz-concert op gitaar en contrabas. Beide zeer veelzijdige musici hebben hun stempel gedrukt op de ontwikkeling van jazz in Nederland.

 

Programma 29 januari:
Zondag 29 januari treedt Tobermore op met Ierse folkmuziek in het atrium van het binnenmuseum. Tobermore bestaat uit vijf muzikanten: het smaakvolle gitaarspel van Gerard geeft elk akkoord een bitterzoet randje, terwijl Herco, Rolf, Vincent en Angus de melodieën dragen op fluiten, fiddle, mandoline, uillean pipes, trekzak en natuurlijk de traditionele Ierse bodhrán. De muziek van Tobermore is soms zacht en zingend, soms opzwepend en stampend. Maar of ’t nou zacht klinkt of juist opzwepend… Vanaf de eerste noot voert de band je mee naar geheimzinnige, donkere wouden, groene velden en gezellige Ierse pubs!
www.tobermore.band (http://www.tobermore.band)

 

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit dit gebied. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.
In 2015 riep de internationale beoordelingssite TripAdvisor het museum uit als een van de beste musea van Nederland. In 2016 heeft het museum deze hoge waardering behouden.

Zuiderzeemuseum Miniconcerten

Foto Frank Bedijs.jpg

mini concert ZZM mini concert ZZM
Zuiderzeemuseum[2] Zuiderzeemuseum[2]