Weerbaarheidstraining ‘Rots en Water’

03-01-2017

GGD Hollands Noorden organiseert de gratis weerbaarheidstraining ‘Rots en Water’ in Wijkcentrum De Zaagtand in Hoorn. Deze training is voor kinderen op de basisschool in groep 7 en 8 die onzeker zijn, gepest worden, stress voelen of groepsdruk ervaren. De training start op 12 januari 2017.

 

Inhoud training

Doel van de training is om kind(eren) handvatten te geven, zodat ze leren omgaan met o.a. stress, groepsdruk en pestgedrag. Belangrijk in de training is ook de non-verbale communicatie door middel van lichaamstaal. Door te werken aan het zelfvertrouwen leren kinderen zich beter en adequater te uiten. Ook wordt er getraind op simpele verdedigings- en bevrijdingstechnieken.
In 8 weken worden er diverse thema’s behandeld. De lessen duren 1 uur en vinden wekelijks plaats. Het is voor ouders/opvoeders mogelijk om aanwezig te zijn bij de 1e en de laatste les van deze weerbaarheidstraining.

 

Data, tijd, locatie en kosten

Data     : 12, 19, 26 januari, 2, 9, 16, 23 februari en 2 maart 2017

Tijd      : 16.00 -17.00 uur

Locatie  : Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106, 1624 VW  Hoorn

Kosten  : aan deze training zijn geen kosten verbonden.

 

Andere data of andere bijeenkomsten/cursussen?

Naast deze bijeenkomst/cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Ouders/opvoeders kunnen op de website van de het cursusbureau (www.ggdhn.nl/cursussen) een up-to-date overzicht vinden van het aanbod in de regio.

 

Aanmelden en/of meer informatie

Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via

cursusbureau@ggdhn.nl (mailto:cursusbureau@ggdhn.nl) of 088-01 00 557 (bereikbaar van ma t/m do van 08.00-15.00 uur).

GGD[1] GGD[1]