Opnieuw meer tijdreizigers tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen

28-12-2016

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik en de aansluitende bootdienst tussen Medemblik en Enkhuizen hebben opnieuw een succesvol jaar achter de rug. Met nog twee dagen Kerst Express voor de boeg heeft het rijdende museum in 2016 nu al een bezoekersrecord behaald.

 

155.000 reizigers

In totaal werden 155.000 reizigers vervoerd met stoomtram en boot. Hiermee is het vorige bezoekersrecord van 2014 met een plus van 10.000 reizigers ruimschoots verbroken. Directeur René van den Broeke van de Museumstoomtram geeft aan dat het rijdende museum er beter in slaagt bezoekers een historische reisbeleving te bieden.

’Het voltooien van het sfeervolle replicastation in Hoorn in 2016 heeft hier sterk aan bijgedragen. Diverse evenementen rond 40 jaar Historische Driehoek, waarbij in september voor het eerst in vele jaren stoomtreinen naar Enkhuizen reden, wekten bovendien extra belangstelling’.

 

Oudste locomotief

Ook voor 2017 heeft de Museumstoomtram diverse plannen. Zo organiseert het rijdende museum in de zomer een thematentoonstelling over de stoomtram in de 19e eeuw (de vroegste periode). De oudste nog rijdende locomotief in Nederland gaat dan weer rijden. Locomotief NS 6513 uit 1887 is de afgelopen tien jaar in de werkplaats in Hoorn gerestaureerd door een team van vrijwillige technici.

 

Foto: drukte bij de stoomtram tijdens het Bello Festival. Foto: Rein Korthof 

 

Drukte bij de stoomtram tijdens het Bello Festival 2016. Foto Rein Korthof Drukte bij de stoomtram tijdens het Bello Festival 2016. Foto Rein Korthof
Museum stoomtram Museum stoomtram
Stoomtram ontmoet Stoomtrein Foto Rein Korthof Stoomtram ontmoet Stoomtrein Foto Rein Korthof
Westfriesland Westfriesland