Wederom succesvolle actie Stichting Kerstactie Westfriesland

27-12-2016

De kerstdagen zijn achter de rug en het nieuwe jaar staat voor de deur. Het bestuur van Stichting Kerstactie Westfriesland bedankt iedereen die eraan heeft bijgedragen dat de zesde editie zo succesvol is geworden.

De stichting zorgt ieder jaar dat Westfriese gezinnen die tegen of onder de armoedegrens leven, toch een fijn kerstfeest kunnen vieren door hen een goed gevuld kerstpakket aan te bieden. De inschrijving voor gezinnen is begin december gesloten omdat het maximale aantal van 300 gezinnen was bereikt.
We zijn blij dat we dit recordaantal gezinnen blij konden maken met een pakket. In totaal gaat het hierbij om 1133 personen, waarvan 709 kinderen. De actie is vooral gericht op de kinderen, die buiten hun schuld om in een financiële noodsituatie terecht zijn gekomen. Daarom is bij inschrijving een voorwaarde, dat er minimaal 1 kind onder de 14 jaar thuis moet wonen. Ook wordt ieder gezin financieel gescreend.   

Naast het zevenkoppige bestuur zijn er ruim 50 enthousiaste vrijwilligers betrokken bij de actie. Zij verspreiden flyers, zamelen producten in,  helpen met inzamelen en sorteren van de producten, pakken de kerstpakketten in en brengen deze uiteindelijk ook rond.

Er is dit jaar bij vier supermarkten ingezameld. Albert Heijn Enkhuizen en Hoorn, Spar Amsen in Hoogwoud en DekaMarkt Obdam. Dit heeft in totaal ongeveer 100 kratten vol boodschappen opgeleverd! Ook is er actief ingezameld bij drie regionale basisscholen, vijf kinderdagverblijven en vier woonadressen.

De stichting mag ieder jaar rekenen op een aantal sponsors, die een financiële bijdrage doen of een bijdrage in producten. Bedrijven die een grote financiële bijdrage hebben gedaan zijn Agrofocus en Leeghwater Houtbereiding. Bakkerij Braas uit Obdam heeft 300 kerststollen gesponsord.

Uiteraard wordt de actie in 2017 voortgezet. Wilt u een donatie doen?
Dit kan via 1173.37.366 tnv Stichting Kerstactie Westfriesland te Opmeer.

Voor meer informatie en foto’s kunt u kijken op
www.kerstactiewestfriesland.nl (http://www.kerstactiewestfriesland.nl)
De actie is ook te volgen op Facebook via www.facebook.nl/kerstactiewestfriesland.nl (http://www.facebook.nl/kerstactiewestfriesland.nl)
en Instagram via kerstactie_westfriesland

IMG_9360 IMG_9360
Kerstactie WF logo Kerstactie WF logo