Branchewinnaar Pipelife uit Enkhuizen genomineerd tot ‘Best Presterende Werkgever 2016’

TV-uitzending op SBS6 op 31 december en 1 januari

Pipelife uit Enkhuizen, één van de grootste producenten van kunststof leidingsystemen in Europa, is genomineerd voor de prestigieuze award ‘Best Presterende Werkgever van 2016’. De winnaar wordt 2 februari bekend gemaakt. Rond de jaarwisseling besteedt televisiezender SBS6 uitgebreid aandacht Pipelife, dat al bijna 70 jaar in Enkhuizen is gevestigd.
 
Volgens de jury is Pipelife een dynamische werkgever om voor te werken en haalt het bedrijf altijd het beste uit haar ruim 220 medewerkers. Algemeen directeur Mark van Loon: ‘Bij Pipelife werken we met elkaar, zorgen we voor elkaar en motiveren we elkaar. We zijn heel blij met deze eervolle nominatie.’
 
Al eerder dit jaar riep de nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut (NBSA) Pipelife uit tot branchewinnaar. Als branchewinnaar is Pipelife nu in de race voor de landelijke titel. Pipelife is sinds 1947 actief op het gebied van kunststof leidingsystemen en behoort tot de meest vooruitstrevende bedrijven in deze branche: innovatief, duurzaam en als maatschappelijk verantwoorde onderneming.

Uitdaging voor elke werknemer

Pipelife is een betrokken werkgever. Van Loon: ‘De medewerkers van Pipelife zijn trots op het bedrijf en voelen zich door de verantwoordelijkheden die zij krijgen zeer betrokken. Omdat Pipelife een integraal bedrijf is, waar zowel op de productieafdeling als in het management continu van alles gebeurt, ligt er voor elke werknemer wel een uitdaging.’ Deze feiten worden ook onderstreept door de jury van het NBSA.

Mensen met afstand horen erbij

Bijzonder is dat het personeelsbestand van Pipelife bestaat uit 8% medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van Loon: ‘Het is fantastisch om deze groep mensen een kans te geven en te zien hoe erg zij zich thuis voelen bij Pipelife. Deze medewerkers zijn volledig geïntegreerd in het bedrijfsproces. Ze horen erbij en zij passen in ons DNA.’
 
Hoger opgeleiden

Ook voor hoger opgeleiden zijn er binnen Pipelife veel mogelijkheden en dat is bijzonder in West-Friesland. De vestiging in Enkhuizen ontwikkelt, produceert en levert een compleet trendsettend programma. Binnen het bedrijf is een zeer grote knowhow aanwezig en Pipelife innoveert continu op haar vakgebied. De organisatie werkt slim en daarbij komen alle moderne managementaspecten aan de orde.
 
Pipelife op SBS6

Omdat Pipelife meedingt naar titel Best Presterende Werkgever 2016 is Pipelife rond de jaarwisseling te zien in het SBS6-programma Arbeidsmarkt. Bokser Arnold Vanderleyde interviewt dan directeur Mark van Loon. Het programma wordt uitgezonden:
-          31 december om 16.00 uur;
-          1 januari om 12.35 uur.

Arnold Vanderleyde met Pipelife-directeur Mark van Loon Arnold Vanderleyde met Pipelife-directeur Mark van Loon
Pipelife Pipelife
Nominatielabel Nominatielabel