Roodstaartje! Voor peuters en kleuters

22-12-2016

Op woensdag 4 januari van 10.30 – 11.30 uur zijn de peuters en kleuters uitgenodigd voor de Snuffelochtend ‘Roodstaartje!’. Tijdens deze ochtend ontmoeten we Roodstaartje, een eigenwijs klein vogeltje dat niet naar het zuiden gevlogen is. Als de winter komt, probeert ze overal eten te vinden, met behulp van haar dierenvriendjes. Zal het haar lukken?

 

In een interactief voorleesverhaal komen de kinderen erachter dat sommige vogels naar een warm land vliegen in de winter en dat andere vogels juist in Nederland blijven. Hoe zoeken de vogels eten? Wat eten ze eigenlijk en hoe kunnen wij ze helpen?

 

Na het verhaal knutselen we zelf een Roodstaartje, dat mee naar huis mag. Bij mooi weer gaan we in de heemtuin op zoek naar vogels die in de winter wel blijven. Ook krijgen alle kinderen een mooie kleurplaat voor thuis.

 

Speciaal voor de allerjongsten organiseert MEC De Witte Schuur in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie deze ochtend om eens in de Witte Schuur, de kinderboerderij en de tuin rond te snuffelen.

Vanaf 10.15 inloop kwartiertje.

Meld je snel aan want vol=vol. Let op: deelname € 2.50 p.p. ook voor (groot)ouders/begeleiders.

Opgave via info@mec-dewitteschuur.nl (mailto:info@mec-dewitteschuur.nl) onder vermelding van het aantal en de leeftijd van de kinderen.

Opgave kan ook telefonisch: tel 0228-320310 .

Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen. 

Roodstaart Roodstaart
MEC witteschuur MEC witteschuur