Debuut van Fulko Tjerks uit Zwaag

02-11-2016

Noord Holland heeft er een veelbelovende, nieuwe auteur bij: Fulko Tjerks uit het West-Friese Zwaag. Hij debuteert met zijn fantasyboek De Mythe der Moeder.

 

In de Mythe der Moeder maken we kennis met Anthero, een schuchtere jongen die de taak op zich neemt om zijn ontvoerde moeder te bevrijden uit de handen van de wrede koning Malis. Op weg naar diens paleis in buurland Montes, ontmoet hij de geheimzinnige blonde jaagster Puella en de goedmoedige dikzak Tici. Ze blijken lotgenoten te zijn en ze besluiten samen verder te reizen. Dit is het begin van een bijzondere vriendschap.

De tocht naar het paleis van de koning is zwaar. De vele gevaren van het ondoordringbare Maturewoud dwingen hen om hun uiterste krachten aan te spreken. Anthero ontdekt dat hij, net als zijn vader en moeder, ‘begiftigd’ is en daardoor bijzondere gaven heeft. Deze komen goed van pas bij alle bedreigingen die de vrienden onderweg moeten overwinnen.

Lukt het de drie om het paleis te bereiken en hun familieleden te bevrijden? En welke rol speelt Soluto, de legercommandant die door de patriarch van hun moederland Patriae op een heel eigen missie richting Montes is gestuurd.

 

Door het succes van The Lord of the Rings en series als Game of Thrones is het fantasygenre weer helemaal ‘hot’. Toch is het aanbod van fantasyboeken niet heel groot. De Mythe der Moeder zal door de echte fantasyliefhebbers dan ook met gejuich worden ontvangen.

In de wonderlijke wereld van De Mythe der Moeder komen ze oog in oog te staan met gignats, fiends, mistwezens, voelers en radii. Als het aan auteur Fulko Tjerks ligt, is dit pas het eerste van een serie verhalen over het rijk Nisi en haar kleurrijke bewoners.

 

Dit boek is te bestellen via www.fiola.nl (http://www.fiola.nl)

en bij de Nederlandse en Vlaamse boekhandel

De Mythe der moeder De Mythe der moeder
Fulko Tjerks foto Fulko Tjerks foto