HOP vraagt wethouder plaats te maken voor uitkeringsgerechtigde

01-11-2016

De Hoornse Onafhankelijke Partij vraagt in de raadsvergadering van dinsdag 1 november om het aftreden van een wethouder zodat een uitkeringsgerechtigde zijn of haar plaats kan innemen. 

Dit verzoek ligt volgens HOP in lijn met de handelwijze van gemeente en WerkSaam. Al langere tijd stelt de Hoornse Onafhankelijke Partij wat zij noemt ”verdringingspolitiek” aan de kaak.

Onlangs zijn schoonmakers die al decennialang in het stadhuis werkzaam waren ontslagen, om te worden vervangen door uitkeringsgerechtigden die via WerkSaam werden aangesteld. Later is dit door de verantwoordelijke wethouder gedeeltelijk teruggedraaid.

Volgens Robert Vinkenborg fractievoorzitter van HOP maakt WerkSaam met het uitvoeren van de participatiewet zich schuldig aan verdringing op de arbeidsmarkt met goedkope krachten en concurrentievervalsing. Mogelijk handelt de gemeente zelfs in strijd met de wet.

De raadsvergadering van 1 november begint om 19.00 uur en is te volgen via het videosysteem van de gemeente https://channel.royalcast.com/hoorn/ (https://channel.royalcast.com/hoorn/).

HOP HOP
College van Hoorn College van Hoorn

Reacties
Reactie: (Dirk van der Duin)
1-11-2016, 14:38
de raadsvergadering begint vanavond om 19.00uur.