Spiro Musica zingt het Requiem van Fauré

31-10-2016

Op zaterdagavond 12 november a.s. om 20:00 uur zal Kamerkoor Spiro Musica het prachtige Requiem van de Franse componist Gabriël Fauré ten gehore brengen in de sfeervolle Oosterkerk in het centrum van Hoorn (Grote Oost 60).

 

Het belooft een intiem concert te worden, waarbij het 22 leden tellende koor zal worden begeleid op het orgel door Arjen de Boer. Het koor staat sinds de oprichting in 2012 onder leiding van Hilda Wiarda. Van 1992 tot 2012 is zij dirigente geweest van het Westerkerkkoor in Amsterdam en heeft in 2012 dit kamerkoor in Hoorn opgericht. Het koor bestaat uit zangers en zangeressen van verschillende leeftijden die liefde voor koormuziek en liefde voor zingen met elkaar gemeen hebben.

 

Het Requiem is het bekendste werk van Gabriël Fauré (1845-1924) dat hij componeerde tussen 1887 en 1890. Naast het bekende Requiem van Fauré staat er ook nog een aantal andere stukken op het programma, waaronder het al even mooie “Cantique de Jean Racine” van dezelfde componist, en stukken van Benjamin Britten, Arvo Pärt en De Victoria. In een aantal stukken is voor de goede luisteraar al een voorzichtige aanloop naar de kerst te horen. Het programma zal ongeveer een uur duren.

 

U bent dus van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren, het zingt namelijk het fijnste in een volle kerk!

 

Kaarten voor dit concert kosten EUR 10,= per stuk in de voorverkoop en EUR 12,= aan de deur. U kunt kaarten reserveren via de website van Spiro Musica:

www.spiromusica.com (http://www.spiromusica.com).

Spiro Musica Spiro Musica
Oosterkerk, geref.kerk Oosterkerk, geref.kerk