Cursus weerbaarheid voor senioren

12-10-2016

Voelt u zich wel eens kwetsbaar of onveilig? Durft u ‘s avonds niet over straat? Vindt u het vervelend om te gaan pinnen omdat u bang bent om van uw geld of pasje beroofd te worden? Loopt u niet graag langs groepen? Voor veel ouderen zijn deze gevoelens heel herkenbaar. Ze beperken het dagelijks functioneren en geven een verminderd gevoel van welzijn.  

 

U kunt er iets aan doen. Stichting Netwerk organiseert in wijkcentrum De Zaagtand vanaf woensdag 2 november weer  de cursus ‘Weerbaarheid voor senioren’.

Het doel van de training is om het gevoel van weerbaarheid en zelfvertrouwen te vergroten, ook als u ouder wordt. U leert hoe u situaties kunt voorkomen of er in het dagelijks leven mee om te kunnen gaan. Dit wordt onder andere bereikt door aandacht te besteden aan houding, uitstraling, grenzen stellen en het inschatten van situaties. Ook worden er fysieke technieken geoefend.

De training is voor iedereen van 55 jaar en ouder. Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheden en beperkingen van iedere individuele deelnemer.

 

Bij voldoende aanmeldingen start de cursus op woensdag 2 november  van 10.00 – 11.30 uur. De kosten bedragen € 25,- voor 6 lessen.

Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u contact opnemen met wijkcentrum De Zaagtand, 0229 855700, zaagtand@netwerkhoorn.nl (mailto:zaagtand@netwerkhoorn.nl)  of www.netwerkhoorn.nl (http://www.netwerkhoorn.nl).

Netwerk[1] Netwerk[1]
Netwerk de Zaagtand logo Netwerk de Zaagtand logo
de zaagtand de zaagtand