Start aansluiting Maelsonstraat op Provincialeweg

10-10-2016

Op maandag 10 oktober gaf wethouder Samir Bashara het startschot voor de directe aansluiting van de Maelsonstraat op de Provincialeweg. Dit maakt onderdeel uit van het project Poort van Hoorn en is bedoeld om het station en het P+R terrein beter bereikbaar te maken.

 

Hoorn werkt aan het verbeteren van de bereikbaarheid van de stad en de bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid van het stationsgebied. Het aansluiten van de Maelsonstraat op de Provincialeweg is de eerste concrete stap in de uitvoering van het project Poort van Hoorn. Deze directe aansluiting maakt het ook mogelijk om de groene golf op de Provincialeweg beter af te stellen en daarmee de doorstroming op de Provincialeweg te verbeteren.

 

Wethouder Samir Bashara: ‘Dit is een bijzondere mijlpaal voor het project Poort van Hoorn. Na veel gesprekken en voorbereidingen is dit de eerste schop in de grond. De eerste concrete stap voor het verbeteren van de bereikbaarheid van onze stad en Station Hoorn als hét mobiliteitsknooppunt van Westfriesland. Een goede bereikbaarheid is een absolute randvoorwaarde voor het functioneren van onze stad en regio.’

 

De komende maanden worden ook andere onderdelen van de Poort van Hoorn uitgewerkt. Dit zijn het oplossen van het knelpunt van de turborotonde, een ontwikkelvisie voor het stationsgebied, de aanleg van een parkeergarage op het P+R terrein, een ontwikkelvisie voor het Pelmolenpad en de nieuwe inrichting van het Kerkplein. Het college van B en W verwacht deze onderdelen, naast het voorstel voor de aanleg van een fiets- en wandelroute langs het Keern onder de Provincialeweg, begin 2017 in samenhang aan de raad voor te kunnen leggen.

Gemeente_Hoorn[1] Gemeente_Hoorn[1]