Radio Bontekoe doet rechtstreeks verslag van Hollandia en De Blokkers

09-10-2016

Tijdens een rechtstreekse uitzending op Radio Bontekoe konden de luisteraars dankzij de aanwezigheid van verslaggevers Cees Valentijn en Joop van der Sluis getuige zijn van de wedstrijden die Hollandia en De Blokkers in eigen huis speelden. Vanuit de studio met centrale presentator Wally Ooms en technicus Edo van Eekeres, werd regelmatig geschakeld met de beide mannen, afgewisseld door sportnieuws uit de regio en prettig in het gehoor liggende muziek.

Het bij Hollandia op bezoek zijnde Hoogland probeerde het haar tegenstander zondag zo lastig mogelijk te maken. En daarin slaagde de ploeg van trainer Raymond Prins in de eerste helft met goed georganiseerd spel en balvaste, snelle aanvallers prima (0-1). Maar in de tweede helft gaf Hollandia nog meer. Eerst werd nog een strafschop gemist, maar daarna werd er twee maal gescoord. Een van die goals was een penalty van Stefan Dol, die zelf het slachtoffer was doordat hij in de mangel was genomen. In de 83e minuut werd deze koel binnengeschoten.

Bij De Blokkers bevond Joop van der Sluijs zich hoorbaar tussen de supporters om de uiteindelijke behaalde winst van 2-0 te kunnen verslaan. Het gesprek van de dag aldaar ging over de kunstgrasvelden, maar dat is niet zo verwonderlijk sinds de uitzending van Zembla deze week. Ondanks eerdere verliespartijen bleek De Blokkers opvallend goed uit de startblokken te komen. Trainer Constantijn Schouten had z’n mannen geïnstrueerd om vroeg te storen en ze deden dat met succes. Leo Machielse wist al snel het net te vinden na een goede aanval. Niet lang daarna raakte hij de lat, waarna de kansen keerden. Kolping Boys kwam tot enkele dreigende situaties in het strafschopgebied van De Blokkers. Dankzij uitstekend keeperswerk lukte het om de nul te houden. Na de rust werd De Blokkers gevaarlijker en werd na een prima aanval de 2-0 op het scorebord gezet. Hopelijk is het de aanzet om weer de weg omhoog te vinden.

Radio Bontekoe is iedere zondag live aanwezig bij wedstrijden in de regio en zal dat ook komende week weer doen. Sport op zondag wordt uitgezonden van 14 tot 17 uur op www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl).