Bibliotheek Hoorn start met computercursussen in november

06-10-2016

Cursussen Klik&Tik en Omgaan met de digitale overheid in Centrale Bibliotheek

vanaf dinsdag 1 november

Steeds meer zaken kun je of moet je via de computer en internet regelen. Heb je hier moeite mee? En wil je leren om te gaan met het internet? Bibliotheek Hoorn biedt de cursus Klik&Tik voor mensen die geen of weinig ervaring hebben met de computer en internet.

Je kunt de cursus op twee dagdelen volgen, in de Centrale Bibliotheek: dinsdagmorgen van 10.00 – 10.30 uur en dinsdagmiddag van 14.00 – 15.30 uur. 

De cursus Klik & Tik bestaat uit zes lessen waarin de volgende onderdelen langskomen: basisbeginselen van de computer, het internet op en samen op het web.

Kosten en aanmelden
De cursus bestaat uit zes lessen en kost € 55,00 voor niet leden en € 40,00 voor leden van Bibliotheek Hoorn. Bij de cursusprijs zit het werkboek inbegrepen. Ook koffie/thee zit bij de prijs inbegrepen.

Aanmelden kan bij de balie in een van de vestigingen van Bibliotheek Hoorn, via: cursus@bibliotheekhoorn.nl (mailto:cursus@bibliotheekhoorn.nl) of via 0229-219441.

 

Cursus Digisterker:

Omgaan met de digitale overheid vanaf donderdag 3 november

Steeds meer diensten van de overheid zijn digitaal beschikbaar. Denk aan het aanvragen van huur- of zorgtoeslag, het doorgeven van een verhuizing of alle zaken rondom een uitkering, pensioen of kinderbijslag. Met je DigiD kunt je alles regelen. Veel mensen vinden dit nog best lastig. Daarom biedt Bibliotheek Hoorn de cursus Digisterker: Omgaan met de digitale overheid. 

 

Tijdens de cursus leer je in vijf ochtenden te werken met de digitale overheid. Stap voor stap worden de verschillende onderdelen uitgelegd en ga je aan de slag met oefeningen. Je leert onder andere hoe je een DigiD aanvraagt en gebruikt, hoe je informatie op overheidswebsites zoekt en vindt, hoe je een toeslag moet aanvragen of online een afspraak maakt en hoe je de persoonlijke omgevingen zoals MijnOverheid, Mijn Toeslagen en werk.nl gebruikt. Ook is er speciale aandacht voor de website van Gemeente Hoorn.

 

Kosten en aanmelden
Deelname aan de cursus kost € 25,00. Dit is inclusief lesboek en koffie/thee.

Aanmelden kan bij de balie in een van de vestigingen van Bibliotheek Hoorn, via: cursus@bibliotheekhoorn.nl (mailto:cursus@bibliotheekhoorn.nl) of via 0229-219441.

Bibliotheek_Hoorn[1] Bibliotheek_Hoorn[1]