Koninklijke onderscheiding voor Kees van Louvezijn

06-10-2016

Burgemeester Jan Nieuwenburg benoemt, namens de koning, Kees van Louvezijn uit Blokker tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Van Louvezijn wordt zondag 9 oktober geridderd omdat hij zich lange tijd vrijwillig heeft ingezet voor de samenleving. Hij heeft onder andere veel werk verzet rondom de viering van 400 jaar Kaap Hoorn.

 

Stichting Nederlandse Kaap Hoorn Vaarders

De heer Van Louvezijn is vanaf 1998 bestuurslid van de Stichting Nederlandse Kaap Hoorn Vaarders. Sinds 2008 is hij daar voorzitter. De stichting heeft als doel het levend houden van de herinnering aan de grote zeilvaart. Daarbij gaat het in het bijzonder om de zeilvaart rond Kaap Hoorn in Chili, als historisch hoogtepunt van zeemanschap.

Stichting 400 jaar Kaap Hoorn

In 2015 en 2016 stonden we in Hoorn uitgebreid stil bij de schippers Schouten en Le Maire die vanuit Hoorn het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika rondden en vernoemden naar hun thuishaven. Er kwam een uitgebreid feestjaar waarbij heel Hoorn betrokken is. De heer Van Louvezijn heeft een belangrijke rol gespeeld in de organisatie daarvan. Hij zat in de Stuurgroep 400 Jaar Kaap Hoorn en was voorzitter van de Stichting 400 jaar Kaap Hoorn. De heer Van Louvezijn heeft zich daarbij geconcentreerd op het maritieme aspect van de herdenking van de ronding van de kaap. Mede dankzij zijn tomeloze inzet werd de viering een groot succes, ook voor de promotie van de stad.


Oud-brandweerbevelvoerenden en Genealogische Vereniging

De heer Van Louvezijn heeft zich ook verdienstelijk gemaakt voor de Vereniging Oud-Brandweerbevelvoerenden. Sinds 2002 is hij voorzitter van deze vereniging. Daarnaast was hij in de periode 2000 - 2007 lid en voorzitter van diverse commissies en bestuurslid/vicevoorzitter van het hoofdbestuur van de Nederlandse Genealogische Vereniging.

Gemeente_Hoorn[1] Gemeente_Hoorn[1]

Reacties
Reactie: (Tanja Philipse)
10-10-2016, 14:14
Meer dan verdiend! Gefeliciteerd, Kees!

Reactie: (Hans Stuijfbergen)
10-10-2016, 09:17
Zeker verdiend! Jammer dat niet alle maatschappelijke inzet van Kees wordt genoemd. Ik heb de gemeente nog geattendeerd op zijn voorzitterschap gedurende enkele jaren bij de VVV Hoorn.

Reactie: (hans hoornsman)
9-10-2016, 23:52
Verdiend!!!!!!