Bijeenkomst Ouders van een overleden kind

18-08-2016

Wanneer je je kind verloren hebt is er een gat geslagen in je leven en vraagt het uiterste van een ouder om de draad van het leven weer op te pakken.
 

Ook in Inloophuis Pisa ontmoeten wij mensen die dit is overkomen. En ook bij hen bestaat behoefte om gedachten, gevoelens en ervaringen uit te wisselen met ouders en grootouders die hetzelfde is overkomen.
Hoe ga je verder na zo’n afschuwelijk ingrijpend verlies?

 

Onderwerpen die aan bod kunnen komen: de ervaringen met de behandelingen aan kanker in het ziekenhuis, de machteloosheid die je als ouder ervaart als je je kind ziet lijden en hier niets aan kunt doen en uiteindelijk je kind moet loslaten.
Hoe communiceer je met je eventuele partner, eventuele andere kinderen en kleinkinderen. Hoe ga je om met je kwetsbaarheid en het gevoel dat de zon nooit meer zal schijnen. Waar loop je allemaal tegen aan in je omgeving, hoe ga je weer verder, waar en bij wie vind je troost ?

 

Zomaar een aantal vragen van de vele waar je als ouder van een overleden kind mee leeft en een antwoord op moet zien te vinden.
Eerdere bijeenkomsten resulteerden in een mooie uitwisseling van ervaringen en emoties.

 

Op basis van deze ervaringen organiseren wij nu opnieuw een bijeenkomst en wel op 6 oktober a.s. van 12.30 tot 14.30 uur in Inloophuis Pisa.
Deze middag bieden wij wederom gelegenheid aan ouders, stiefouders, schoonouders en grootouders die een kind aan kanker hebben verloren om elkaar te ontmoeten, elkaar vragen te stellen en ervaringen met elkaar te delen. Juist lotgenoten geven elkaar erkenning en herkenning, snappen waar je het over hebt en dat maakt hopelijk iets minder eenzaam, geeft steun en misschien nieuwe moed om verder te gaan.
Aan deze middag zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage aan ons PISA-varken is natuurlijk zeer welkom.

Marijke Krumperman, gastvrouw in Inloophuis Pisa en moeder van een aan kanker overleden kind en Wiek Luza, coördinator/begeleider Inloophuis Pisa.

www.inloophuispisa.nl (http://www.inloophuispisa.nl)

Aanmelden voor onze activiteiten kan via administratie@inloophuispisa.nl (mailto:administratie@inloophuispisa.nl) of (tijdens openingstijden) telefonisch via 0229 - 75 85 31.
En natuurlijk kunt u ons volgen op Facebook.

inloophuis Pisa logo inloophuis Pisa logo
unnamed unnamed