Spaanse maand bij Cinema Oostereiland

14-08-2016

Vanaf donderdag draait El Olivo, een prachtig meeslepend verhaal over familiewaarden. Op 18 augustus gaan twee films in premiére: Julieta, de nieuwste film van de Spaanse grootmeester Almodovar, en Kiki, el amor se hace, een zomerse, openhartige komedie over de liefde. 

 

El Olivo
Alma’s familie produceert al generaties lang olijfolie in het Spaanse Castellon. Helaas lopen de inkomsten terug. Terwijl haar familie de zaak draaiende probeert te houden, rouwt haar opa om de 1000 jaar oude boom die verkocht is om schulden af te lossen. Kleindochter Alma is vastberaden om daar verandering in aan te brengen en besluit de boom te traceren om deze terug te brengen naar het landgoed. Het begin van een serieuze missie. 

 

Julieta
Julieta heeft net haar man verloren en vertrekt samen met dochter Anita naar Madrid. Het grote verlies veroorzaakt een dusdanige breuk tussen beiden dat haar dochter onaangekondigd besluit te vertrekken. Regisseur Almodovar schakelt tussen heden en verleden om zijn hoofdpersoon te ontrafelen. Een film met sterke vrouwenrollen, levendige kleuren en zelfs een vleugje Hitchcock. 

 

Kiki, el amor se hace
Kiki, el amor se hace speelt zich af in de zwoele zomermaanden van Madrid. Aan de hand van vijf met elkaar verweven verhalen gaat het over de liefde en wat daarbij komt kijken. Zo willen Paco en Ana hun ingedutte seksleven nieuw leven in te blazen, probeert Alex de fantasieën van Natalia te vervullen, en is Sandra op zoek naar de ouderwetse ware liefde. Een openhartige komedie die in Spanje veel succes oogstte. 

 

Cinema Oostereiland is gevestigd op het Oostereiland te Hoorn.

Kaartverkoop en  informatie: www.cinemaoostereiland.nl (http://www.cinemaoostereiland.nl) of aan de kassa. Reserveren telefonisch: 0229 – 23 22 96. 

Oostereiland Oostereiland
Cinema Oostereiland Cinema Oostereiland