Opnieuw Cursus Yoga en kanker bij Inloophuis Pisa

11-08-2016

Op 1 september a.s. gaat de cursus Yoga en kanker weer van start bij Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn. De vorige cursussen waren redelijk snel volgeboekt, dus wacht niet te lang!

 

Deze Yoga-cursus is speciaal ontwikkeld voor (ex-)kankerpatiënten en biedt ondersteuning in het herstel- en verwerkingsproces, zowel tijdens als na de medische behandeling.

 

De cursus brengt ontspanning en vermindert stress. Het stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam en ondersteunt bij een operatieve ingreep, bestraling, chemokuren en/of hormoontherapie. Bovendien versterkt het de innerlijke kracht en het immuunsysteem. Daarnaast inspireert, motiveert en geeft het zelfvertrouwen, verbetert het de concentratie, de ademhaling, het slaap-, eet-, en leefritme. Kortom, deze speciale Yoga-cursus verbetert de kwaliteit van leven!

 

De cursus bestaat uit rustgevende yoga-oefeningen, aangepast aan de mogelijkheden van de (ex) kankerpatiënt, speciale ademoefeningen, toegepaste meditaties en visualisaties.

 

De cursus is uitdrukkelijk bedoeld als aanvulling op alle reguliere (na)zorg en wordt gegeven door Emelie Wapenaar (www.yogastudiohoorn.nl (http://www.yogastudiohoorn.nl) of 0229-758243), een speciaal opgeleide Yoga en kanker-docent. De lessen vinden plaats in een groepje van maximaal 7 personen en in een veilige omgeving waar je samen met lotgenoten ontspannen kunt oefenen. Na afloop wordt er  nog lekker thee gedronken in de keuken van Villa Pisa.

 

De cursus bestaat uit 8 wekelijkse lessen op donderdagochtend van 10.00 - 12.00 uur en de kosten bedragen € 60,--, contant te betalen bij de eerste bijeenkomst.

 

Aanmelden kan bij de gastvrouw of -heer in Villa Pisa, via mail: administratie@inloophuispisa.nl (mailto:administratie@inloophuispisa.nl) of telefonisch tijdens openingsuren: 0229 - 75 85 31.

Meer informatie over Inloophuis Pisa? Kijk eens op www.inloophuispisa.nl (http://www.inloophuispisa.nl) of volg ons op Facebook.

yoga1 yoga1
em3 em3
Inloophuis_Pisa[1] Inloophuis_Pisa[1]