Magistrale start van Theater Het Pakhuis

10-08-2016

Magistrale start van het Culturele seizoen 2016/2017 op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september 2016 in ons zo gezellige Theater Het Pakhuis in Hoorn.  Er gaat heel veel gebeuren bij ons en in de hele stad! Denk daarbij ook aan de activiteiten in Het Park, Cinema Oostereiland en Hotel Mariakapel. Ook de Kunst en Cultuurmarkt 2016 op zondag 4 september in Hoorn is zeer gevarieerd.

Op vrijdag 2 september overvallen de dansers, dansliefhebbers, choreografen en geïnteresseerden Het Pakhuis tot diep in de nacht. Er wordt o.a. een openbare les van de Blauwe Schuit gegeven en Open Studio Dans en/of kijk, kijk en/of dans!  introduceert en inspireert van 20:15 tot 22:00.

Vanaf 20:00 tot 22:00 zijn de deuren open voor iedereen. Van 22:00 uur tot 00.00 uur  gaan de deuren dicht en in deze tijd, 2 uur!,  wordt er een korte voorstelling gemaakt die om 00.15 voor het publiek wordt getoond: de PieppeepShow.  Een noviteit voor Het Pakhuis en nog niet eerder vertoond.  Komt dat zien.

Zaterdag 3 september zijn de deuren van Het Pakhuis tussen 11:00 uur en 16:00 uur open. Er wordt in de zaal gerepeteerd voor een nieuw productie van Siberische Bruiloft. De repetitie openbaar. In de foyer is ook een tentoonstelling van verschillende kunstenaars te zien.

Zondag 4 september is in Hoorn de  gezelligste Kunstmarkt van het land. Op de markt bij de Pakhuis kraam zijn er verschillende optredens o.a. van Toneelgroep Eenhoorn en koor Balance. We hebben gehoord dat Het Pakhuis kraam misschien ook nog koninklijke bezoek krijgt… Wie weet..

In de theaterzaal van Het Pakhuis is er een geweldige masterclass van 15:00 uur tot 16.30. Een van de meest bekroonde actrices, Marieke Heebink van Toneelgroep Amsterdam geeft deze Masterclass.  Marieke Heebink schittert op het podium in vele voorstellingen van de Toneelgroep Amsterdam. Zij heeft twee keer de hoogste prijs in de toneelwereld gewonnen, t.w. de Theo d’Or prijs. Zij is meerdere keren ook genomineerd geweest voor andere  grote prijzen en heeft  o.a. een Gouden Kalf in haar bezit. Een superinteressante masterclass van een van de beste actrices van Nederland.  De masterclass is interessant voor iedereen. Hoe gaat dat nu eigenlijk dat acteren? Een kijkje in de keuken van toneel.