Opnieuw van start: Cursus Krachtig Kwetsbaar Zijn

08-08-2016

Vanaf 30 september a.s. verzorgt Suus Wolters opnieuw de cursus ‘Krachtig Kwetsbaar zijn’ bij Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn. Al twee keer eerder gaf zij deze cursus die gebaseerd is op het boek van Brene Brown, ‘De moed van Imperfectie’.

Op herhaling

De twee vorige edities bleken zo succesvol en de deelnemers zijn telkens zo enthousiast dat Inloophuis Pisa besloot om opnieuw op herhaling te gaan met deze cursus.

Wat houdt de cursus in?

Na alle behandelingen die je achter de rug hebt, word je geacht de draad van het leven weer op te pakken. Maar kanker laat vaak diepe sporen na. Ben je nog steeds dezelfde persoon? Of heeft de ziekte je in de kern veranderd? In je denken, in je voelen, in je zijn? Waar loop jij tegen aan nu je zo graag verder wilt gaan met je leven?

Gedurende acht interactieve workshops neemt ervaringsdeskundige Suus Wolters haar cursisten mee op reis. Een handreiking waarmee je op creatieve wijze weer terug naar jezelf wordt gebracht. Deze interessante cursus is gebaseerd op de bestseller ‘De moed van Imperfectie’ van prof. dr. Brené Brown. Met het boek als richtlijn volgt Suus Wolters, met een kleine groep cursisten de bijzondere weg richting een nieuw zelfbewustzijn.

Begeleiding

Suus Wolters heeft zelf moeten ervaren wat de diagnose kanker kan doen met lichaam en geest. Als creatief conceptontwikkelaar heeft zij, op basis van het boek ‘De moed van imperfectie’ een laagdrempelige cursus ontwikkeld, waarbij zowel het creatieve proces als de groepsgesprekken die daarbij ontstaan, gezamenlijk garant staan voor het verkrijgen van waardevolle inzichten.

Data

De lessen starten op vrijdag 30 september 2016 en worden om de week gehouden. De gehele cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van 10.00 - 12.15 uur. De cursus heeft een korte pauze in december, waarna de bijeenkomsten worden hervat op 20 januari 2017. De laatste les is op vrijdag 17 februari 2017. De groep bestaat uit maximaal zeven personen, zodat het voor alle deelnemers mogelijk is om in een veilige omgeving aan de gang te gaan met kwetsbare onderwerpen.

Kosten

De kosten van de cursusmaterialen bedragen € 125,-. Hiervoor ontvang je het boek ‘De Moed van Imperfectie’, een werkboek met aquarelpapier, een aquarelkit, wascokrijt en een watervaste pen/stift en verdere materialen. Heb je het boek al in je bezit? Dan komen de kosten op € 110,-.

Aanmelden

Aanmelden kan via administratie@inloophuispisa.nl (mailto:administratie@inloophuispisa.nl) of via de gastvrouw/gastheer in Inloophuis Pisa.

Ervaringen

“Ik voelde mij in het begin een beetje somber. Dat gevoel is minder geworden, omdat ik er achter kwam dat ik niet de enige ben met deze gevoelens. Ik vond het heel prettig dat ik mij zelf mocht laten zien, zoals ik ben.”

Miranda, herstelt van baarmoederhalskanker

“Bij aanvang van de cursus was ik zoekende. Ik zoek nog steeds, maar zit voor mijn gevoel op de juiste weg.”

Frieda leeft met chronische vorm van non-hodgkin lymfoom

“Deze waardevolle cursus sluit mooi aan op de behandelfase. Wanneer je begint met het verwerken, het hervinden van je identiteit en het stellen van nieuwe ijkpunten. En dat heeft niet eens zo zeer met kanker te maken. Eigenlijk zouden heel veel 40-plussers deze handreiking kunnen gebruiken, die ze weer terug brengt naar zichzelf.”

Mirjam heeft borstkanker gehad

“Ik ben mijzelf een paar keer goed tegen gekomen en heb geleerd mijzelf meer te waarderen. Ik ben gaan inzien dat ik iets anders wil gaan doen met mijn leven. Ik was onzeker, maar naarmate ik de cursus volgde kwam ik er steeds meer achter dat ik dit niet hoef te zijn en kreeg ik meer zelfvertrouwen. Ik doe nu dingen die ik eerst uit de weg ging.”

Mariska leeft met zware lichamelijke gevolgen van kanker.

Krachtig kwetsbaar zijn Krachtig kwetsbaar zijn