Theater Het PAKHUIS met opening cultureel seizoen

03-08-2016

Dans en/of kijk, kijk en/of dans! in Theater Het Pakhuis op vrijdag 2 september a.s.

Het programma:

20.00 uur deuren Pakhuis open

20.15 uur Korte danspresentatie en openbare workshop

De Blauwe Schuit (docent: Phyllis Kneefel)

20.45 tot 22.00uur OPEN DANSSTUDIO - Dans en/of kijk - kijk en/of dans

22.00uur tot 00.00 uur Voorbereiding Nachtshow (zonder publiek)

0.00 uur Deuren van Theater Het Pakhuis gaan open voor publiek.

00.15-00.30 ”PieppeepShow”. Een korte nachtvoorstelling.

Kijken en/of meedoen, het maakt niet uit wat je kiest. Een avond tot sluitingstijd vol “eyeopeners” en mooie of pijnlijke momenten met misschien ook een paar  zweetdruppels. Verzekerd ben je van een avond vol verrassingen.

In het tweede programmadeel gaat een groep enthousiaste makers uit Hoorn en omgeving  gezamenlijk aan de slag. Het publiek mag meedoen! Maar alleen kijken mag natuurlijk ook. Wat gaat er gebeuren? Er zal die avond een beweeglijk theaterstuk worden gemaakt, waarbij dansers, spelers en kijkers hun ideeën gebruiken of gebruikt zien worden. Samenwerking en inspiratie zijn dé tools van de avond.

Bedenkers van de dans uit Hoorn en wijde omgeving werken live op de vloer met dansers en het aanwezige publiek. Elke maker/ choreograaf werkt met de dansers naar eigen idee en methode. Het stokje wordt steeds doorgegeven aan een andere maker. Soms dansen de makers zelf mee, een andere keer hebben ze de regisseursrol. Dansers en aanwaaiend publiek krijgen een geweldige kans om een interessante avond vol afwisseling bij te wonen en verschillende manieren van het werken met- en aan dans te ervaren. Dans en/of kijk in de danskeuken van het Pakhuis. De deuren van het theater blijven de hele avond open voor in- en uitloop tijdens dit interessante dansavontuur. De makers en choreografen zijn Henk Smits (Henk Smits Theaterstudio), Joke de Heer (Dansers Collectief),  Phyllis Kneefel (De Blauwe Schuit, Kunst tussen de Schuifdeuren), Carlijn Visser (Dansers Collectief) en Irma Sijs (Theater Het Pakhuis)

De avond eindigt met een korte, unieke nachtvoorstelling ”PiepPeepShow”. Deze wordt op de avond zelf in minder dan twee uur gemaakt. Het is de eerste voorstelling op dit tijdstip in Theater Het Pakhuis. Een echte primeur om 00.15 u. Don’t miss it! Het culturele seizoen is wat ons betreft begonnen!