Verkoop jezelf met DeBroekriem

02-08-2016

Woensdag 10 augustus organiseert eventmanager Monique Vlaar van DeBroekriem (http://www.debroekriem.nl/) de workshop ‘Hoe verkoop ik mijzelf?’. Gastspreker Bob van der Weijden van WerkSaam geeft werkzoekenden nieuwe inzichten in hoe zij zichzelf kunnen verkopen tijdens het solliciteren. De workshop vindt plaats bij WerkSaam in Hoorn.

Werkzoekende als opvallend product

Werkzoekenden die regelmatig workshops van DeBroekriem bezoeken hebben alles voor elkaar. Zij hebben een nette en overzichtelijke cv, een keurige originele brief en een staat van dienst om een puntje aan te zuigen. Toch hebben zij op het moment nog geen baan. Kortom: de brochure is goed, maar het product valt niet op. De nuance zit hem in het feit dat iedere werkzoekende als product fantastisch is, maar dat zij zich nog onvoldoende overtuigend verkopen aan de toekomstige werkgever.

Gedragsverandering

In februari gaf trainer Bob van der Weijden al presentatietechnieken aan werkzoekenden. Deze workshop beviel zo goed, dat eventmanager Monique Vlaar besloot de workshop opnieuw aan te bieden: “Er is de afgelopen tijd veel verloop geweest onder werkzoekenden, goed nieuws dus. Maar er komen ook nog steeds nieuwe werkzoekenden bij. Ook hen willen we zo goed mogelijk ondersteunen in het sollicitatieproces. Jezelf presenteren is daar een belangrijk onderdeel van. En Bob kan dat als geen ander. Met zijn humor en verfrissende blik op communicatie zorgt hij voor gedragsveranderingen die blijven!”

Locatie en aanmelden

De workshop ‘Hoe verkoop ik mijzelf’ vindt plaats op woensdag 10 augustus van 14.00 tot 16.30 uur in het kantoor van WerkSaam, Dampten 26 in Hoorn. De workshop is gratis, deelnemers hoeven zich alleen in te schrijven bij DeBroekriem. Dat kan via www.debroekriem.nl/event/hoe-verkoop-ik-mijzelf-2 (http://www.debroekriem.nl/event/hoe-verkoop-ik-mijzelf-2).

DeBroekriem

Stichting DeBroekriem is 3 jaar geleden opgericht door Pieter Vermeer, Pieter Tiller en Judith van der Mark. De afgelopen drie jaar heeft DeBroekriem ruim 2.000 mensen zien uitstromen naar werk en inmiddels organiseerden tientallen eventmanagers (vrijwilligers) door heel Nederland elk jaar ruim 500 bijeenkomsten. Daar zijn we trots op! DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren inspirerende meet-ups en workshops voor werkzoekenden.
Deelnemers werken actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk en ontmoeten collega-baanzoekers.

DeBroekriem1 DeBroekriem1
DeBroekriem2 DeBroekriem2