Volgspotdeelnemers en Kopvoeter eren Doe Maar

17-05-2016

In juni staat Doe Maar in de Ziggo Dome. Dat hun nummers nog niks aan kracht hebben ingeboet, hoor je zondag 22 mei a.s. in Het Huis Verloren. Daar vertolken de acht deelnemers aan Volgspot #3 én gastzanger Hans Feld een aantal bekende songs van Doe Maar, begeleid door de Hoornse band Kopvoeter.

 

Volgspot is een nieuw zang-evenement waarbij enthousiaste hobbyzangers worden gecoacht naar een podiumoptreden met een steengoede regionale band. De deelnemers aan Volgspot #3 hebben ter voorbereiding een zangworkshop gevolgd van zangcoach Judith Wognum in het pand van De Blauwe Schuit, om zich ‘hun’ Doe Maar song goed eigen te maken. Twee weken later repeteerden ze op het podium van Manifesto, samen met Kopvoeter, die de kandidaten ook tijdens het optreden in Het Huis Verloren zal begeleiden. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de driemansformatie uitgebreid met toetsenist Benno Lagerwey en saxofonist Stuart Jenkins. Kopvoeter speelt na de pauze een set met hun eigen, Nederlandstalige werk.

 

Hoornse Stadsfeesten

Volgspot #3 is de laatste editie van een succesvol eerste seizoen. Maar het feest gaat nog even door: op zondag 19 juni a.s. staan alle kandidaten mét de succesvolle Westfriese coverband The Very 80’s op het Roode Steen podium van de Hoornse Stadsfeesten! Op het grote videoscherm is dan ook een voorproefje te zien van de Volgspotdocumentaire die de Hoornse filmmaker Cas Knol het afgelopen seizoen heeft gemaakt, samen met een aantal enthousiaste jongeren die van hem ‘het vak’ leerde. Na de zomer zal de docu op een nog nader te bepalen datum te zien zijn in Cinema Oostereiland.

 

Wordt vervolgd

De Volgspot is het vervolg van Spot On, het zang-evenement bij café JP Coen dat is opgezet door Feico de Leeuw en Timber Povee. Met het overlijden van Feico kwam ook een einde aan Spot On. Jammer, vond hobbyzangeres Irma van der Lubbe, die zelf als deelnemer veel plezier aan het evenement had beleefd. Na overleg met Timber pakte zij het project op en gaf er haar eigen draai aan. Hoewel het eerste seizoen nog loopt, is zij alweer bezig met de voorbereidingen voor de volgende ronde.

Geïnteresseerde bands en potentiële deelnemers kunnen de vorderingen volgen via www.devolgspot.nl (http://www.devolgspot.nl)

of www.facebook.com/devolgspot (http://www.facebook.com/devolgspot).

 

De Volgspot is een activiteit van Stichting De Cultuurkapel en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Hoorn en Cinema Oostereiland. Volgspot #3 kwam tot stand met dank aan De Blauwe Schuit, Manifesto en Het Huis Verloren.

 

Het Volgspot #3: Doe Maar programma van zondag 22 mei a.s. begint om 16.00 uur in Het Huis Verloren. Entree is € 5,00 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree.

 

Band, deelnemers, zangcoach, filmers en presentator van Volgspot #3 Doe Maar Band, deelnemers, zangcoach, filmers en presentator van Volgspot #3 Doe Maar
volgspot volgspot
HuisVeloren HuisVeloren
de volgspot de volgspot