Boer John’s koeien in de weidegang

13-05-2016

Alle koeien van Boer John, de kaasmaker uit het Noord-Hollandse Winkel, grazen weer op de wei. Het gras op zijn land heeft de optimale conditie bereikt om zijn koeien de weidegang te laten doen. Het resultaat: smaakvollere kazen door het gebruik van zogenoemde weidemelk.

 

De manier waarop Boer John en zijn team omgaan met de koeien is prachtig. En nog belangrijker, dat levert heerlijke kazen op. Boer John is via het tv-programma Utopia en interviews op NPO een bekende Nederlander geworden, door de geheel eigen manier waarop hij omgaat met zijn koeien. Koeien moeten volgens hem ‘happy’ zijn, als dat lukt maken ze goede kaas. Het verhaal achter het verzorgen van koeien inclusief wat zij te eten krijgen, mag worden verteld.

 

In totaal houdt de familie van Boer John 365 koeien op zilte kleigrond. Hieruit groeit mals gras dat de kaas een romig smaakje geeft. De familie beheert de gehele productieketen van het eerste grassprietje tot de lekkerste kaas. In zijn kaasmakerij bedenkt hij samen met zijn familie kruidenkazen of andersoortige kazen met een bijzonder smaakje.

 

Kaasproducten met het label ‘Boer John’ liggen sinds mei 2015 in de schappen bij supermarktketen Jumbo. Dat zijn onder andere voorverpakte kaas in plakken en punten, in de smaken fenegriek, mosterd, kruiden, pittige pepers, sambal, rucola en pesto.

 

In 2014 werd Boer John zo populair dat er een Facebookpagina voor hem werd aangemaakt, waar hij vragen van kijkers kon beantwoorden en uitleg kon geven over koeien.

 

De kazen van Boer John worden via groothandel DupontCheese verkocht in de winkels van Jumbo. Met een ruim assortiment van 2000 kazen is DupontCheese de grootste importeur, groothandel en dienstverlener op het gebied van authentieke en ambachtelijke buitenlandse kazen.

 

Voor meer informatie: www.boerjohn.nl (http://www.boerjohn.nl) en www.dupontcheese.nl (http://www.dupontcheese.nl)

Koeien 1 Koeien 1
Koeien 2 Koeien 2