Beëdiging en installatie nieuwe burgemeester Hoorn

11-05-2016

Op dinsdag 17 mei wordt Jan Nieuwenburg tijdens een bijzondere raadsvergadering als nieuwe burgemeester van Hoorn beëdigd en geïnstalleerd.

 

In augustus 2015 nam Onno van Veldhuizen afscheid als burgemeester van Hoorn. Yvonne van Mastrigt ging op 14 september als waarnemend burgemeester aan de slag, in afwachting van een nieuwe burgemeester.

 

Hoorn zoekt burgemeester

Met de campagne ‘Hoorn zoekt burgemeester’ ging het gemeentebestuur van Hoorn op zoek naar een nieuwe burgemeester. Meer dan duizend inwoners, ondernemers en organisaties dachten met hen mee over wat voor een burgemeester geschikt zou zijn voor Hoorn. Vierentwintig kandidaten meldden zich voor de vacature. Uiteindelijk besloot de Hoornse gemeenteraad op 29 maart 2016 Jan Nieuwenburg voor te dragen als de nieuwe burgemeester van Hoorn.

 

Beëdiging en installatie

De Commissaris van de Koning, Johan Remkes, beëdigt en installeert Jan Nieuwenburg tijdens een bijzondere raadsvergadering als nieuwe burgemeester van Hoorn. Dit vindt plaats in de raadszaal van het stadhuis aan de Nieuwe Steen 1 in Hoorn. De bijzondere raadsvergadering start om 19:00 uur en duurt tot ongeveer 1,5 uur. Na afloop is er een feestelijke receptie.

 

Volg de vergadering

De raadsvergadering is openbaar. Zoals altijd is de vergadering is live te zien of later terug te kijken via http://webcast.nl/hoorn (http://webcast.nl/hoorn).

En tot slot is er nog de mogelijkheid om de raadsvergadering via www.twitter.com/raadhoorn (http://www.twitter.com/raadhoorn) te volgen.

Jan Nieuwenburg nieuwe burgemeester van Hoorn Jan Nieuwenburg nieuwe burgemeester van Hoorn
Gemeente Hoorn Gemeente Hoorn