Een ontdekkingsreis langs vorm en inhoud

Sebastiaan Koenen en Ankie Postma in het WFG

Sebastiaan Koenen toont in het Westfriesgasthuis een selectie van zijn werk. Hoewel er voor deze expositie geen alles overkoepelend thema bestaat, speelt de vrouw een prominente rol. Het vaak grafische werk van Koenen biedt veel ruimte voor verbeelding, waarmee hij een bijdrage aan de sfeer in het ziekenhuis hoopt te brengen.

 

‘Het is vooral de uitdaging om de ‘juiste verpakking’ voor een idee te vinden’ zegt hij over zijn werk. Begrippen als tijd, keuzes en angst vormen een terugkerend thema. De laatste werken tonen vooral een zoektocht naar balans in compositie, kleur, contrast en lijnenspel. Koenen, die zich naast tekenen al van jongs af aan met muziek bezighoudt, ziet veel paralellen tussen beide creatieve uitingsvormen, wat ook naar voren komt in zijn laatste werk.

 

Voor meer informatie www.redbubble.com/people/sebastiaan (http://www.redbubble.com/people/sebastiaan)

 

De hoogdrukken, gemengde technieken en schilderijen van Ankie Postma worden gekenmerkt door eenvoudige, krachtige vormen en een sober gebruik van primaire kleuren, in combinatie met grijs en zwart. Ankie Postma ontleent haar thema’s aan de zichtbare werkelijkheid. Toch is er geen sprake van realisme. Alledaagse voorwerpen en landschappelijke motieven brengt zij terug tot elementaire, vaak geometrische vormen. Zo transformeert zij aan de realiteit ontleende motieven tot robuuste beelden, waarin esthetiek en emotie harmonieus samengaan.

 

Ankie Postma woont en werkt in Bovenkarspel. Zij is aangesloten bij Kunstcentrum de Boterhal en het Kunstenaarscentrum Bergen (KCB). Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland.

 

Voor meer informatie www.ankiepostma.nl (http://www.ankiepostma.nl)

 

 

De expositie is van 14 mei t/m 3 september 2016 te zien op de gangen en in de wachtruimtes van de poliklinieken van het Westfriesgasthuis.

drachten_Ankie Postma drachten_Ankie Postma
Vrouw in het water (S.Koenen, 2013)cs krant Vrouw in het water (S.Koenen, 2013)cs krant
Boterhal Boterhal
WestFries_Gasthuis[1] WestFries_Gasthuis[1]