Line-up tweede editie VRIJ Festival bekend

Aankondiging van onder andere Max Meser, OIJ en Friends Of The Family

Na het overweldigende succes van de eerste editie van VRIJ Festival, wordt ook in 2016 de vrijheid gevierd op 5 mei in de binnenstad van Hoorn. Bevrijdingsdag valt dit jaar samen met Hemelvaartsdag, wat betekent dat veel mensen een vrije dag hebben. VRIJ Festival pakt groots uit met een nieuw concept op het Kerkplein, een groter podium op de Roode Steen en een strakke line-up.

 

Line-up
Met een mix van rock, pop, folk en disco is er een grote variatie aan muziekstijlen op beide pleinen. VRIJ Festival kondigt allereerst met trots aan dat 3FM Serious Talent Max Meser een optreden gaat neerzetten 5 mei. De Amsterdamse producer OIJ zal daarnaast met zijn elektronische popmuziek de harten van velen gaan stelen op de Roode Steen. Andere namen zijn Friends Of The Family, Dandelion, I Am Blazing Lights en Jack Shake & The Wishbones.

 

Het Skippybal
Dit jaar introduceert VRIJ Festival een geheel nieuw concept op het Kerkplein, namelijk Het Skippybal. Een outdoor disco met de leukste dj’s, waaronder Sweet Le Freak en Quinty, die gedurende de dag de beste disco-klassiekers en hedendaagse hits draaien. Op het Kerkplein zijn daarnaast knotsgekke activiteiten te beleven.

Richard Spoelstra, voorzitter VRIJ Festival, licht toe: “Naar aanleiding van onze eerste editie hebben wij een enquête gehouden onder onze bezoekers. Hieruit bleek dat een deel van de bezoekers meer variatie wilde qua muziek, wat wij met komende editie proberen te realiseren. Daarnaast worden dit jaar de eerste stappen richting een duurzaam evenement gezet.”

Op 5 mei mag uiteraard een kinderprogramma en inhoudelijk programma niet ontbreken. Deze programma’s worden op dit moment gefinaliseerd, meer informatie is binnenkort te vinden op de website: http://www.vrijhoorn.nl (http://www.vrijhoorn.nl). 

Vrij festival Vrij festival