Hoorn in de ban van mysterieuze ‘Black Letter’

26-02-2016

Are you in? Or are you out? Vanwege het grote succes van de eerste editie, organiseren Niels Dijkstra en Mike Visser op 25 maart 2016 een tweede editie van de exclusieve en mysterieuze ‘Black Letter Party’. Het thema is deze keer ‘jaren ’20, The Great Gatsby’.

 

Tijdens een vrijdagmiddagborrel in een klein, oud en huiselijk barretje met openhaard, werd het idee voor ‘The Black Letter’ geboren. Een mysterieus, exclusief feest in jaren ’30 stijl: hoe gaaf zou dat zijn? dachten Dijkstra en Visser. In het geheim werkten ze hun plannen verder uit.

 

Mysterie

De eerste editie van de ‘Black Letter Party’ kreeg heel Hoorn in rep en roer. Op een koude nacht in december ontvingen verschillende inwoners een mysterieuze ‘Black Letter’ met enkel de tekst ‘Are you in? Or are you out?’ Wat betekende deze boodschap? Wie was de afzender van deze brief?

 

Niemand kon vermoeden dat Dijkstra en Visser achter de brieven zaten. Dijkstra: “Midden in de nacht zijn we door Hoorn gereden en hebben we de brieven persoonlijk bezorgd. Niemand wist van het bestaan af, daardoor was het één groot mysterie. Op de envelop stond alleen de voor- en achternaam van de ontvanger. Speculaties deden de ronde. Zat er soms een geheime code op de brief? Men was ontzettend nieuwsgierig, precies onze bedoeling.”

 

Op het moment dat de rust was wedergekeerd, viel er een tweede brief door de brievenbus. Deze keer met meer details. Het bleek om een pokertoernooi in jaren ’30 stijl te gaan, waar alleen mannen voor waren uitgenodigd. In de loop naar het toernooi kregen de genodigden steeds meer informatie. “Pas enkele dagen van tevoren hebben we de locatie bekendgemaakt, de Hoofdtoren in Hoorn. De avond was één groot succes. De locatie was perfect, alle 50 gasten waren in de vereiste dresscode en de whisky vloeide rijkelijk. Na afloop kregen we zoveel positieve reacties dat we dachten: dit is voor herhaling vatbaar.”

 

Feest als ‘The Great Gatsby’

Op 25 maart 2016 organiseren Visser en Dijkstra daarom weer een Black Letter Party. De dresscode: ‘Jaren ’20 The Great Gatsby’. Deze editie pakken ze het nog serieuzer, mysterieuzer, uitbundiger en exclusiever aan. “Dit is niet zomaar een feest met veel entertainment, het is een compleet sprookje, “vertelt Visser. De mannen hebben dan ook een compleet script voor dit sprookjesverhaal geschreven, een eigen variant op The Great Gatsby. De kern van het verhaal: na een geweldige avond met Mr. Gatsby, wordt het hoofdpersonage wakker op een parkbankje. Kleren gescheurd, overal lippenstift en hoed op half elf. Vanaf dat moment heeft hij nog maar één missie: hij móet Mr. Gatsby vinden.

 

Aan ideeën zal het in elk geval niet liggen. De mannen spreken over diamanten, een mysterieuze tunnel, burlesque-acts, artiesten, geheime kamers en vooral een hoop chaos. Visser: “Een klein tipje van de sluier wil ik wel oplichten. De locatie van dit sprookje is het Van der Valk Hotel in Hoorn.”

 

Het grote voordeel van deze locatie is dat er plek is voor 350 personen! In tegenstelling tot de vorige editie kunnen deze keer ook vrouwen een uitnodiging verwachten.  De meeste uitnodigingen zijn inmiddels de deur uit. Maar dat betekent niet dat enthousiastelingen zich niet meer kunnen aanmelden. Visser: “Wil je er heel graag bij zijn, dan kun je ons een berichtje sturen.” Wie weet valt er binnenkort wel een exclusieve ‘Black Letter’ bij jou op de deurmat… 

Flyer Great Gatsby Flyer Great Gatsby