Ben Saunders veroordeeld tot taakstraf en betaling aan verkeersregelaar

25-02-2016

De rechtbank in Alkmaar heeft donderdag besloten dat Ben Saunders een taakstraf krijgt van 180 uur. De mishandeling van een verkeersregelaar - een vrijwilliger van Stichting Evenementen Stad Hoorn (SEHS) - op 5 mei 2015 acht de rechtbank bewezen. Tevens moet hij aan de verkeersregelaar ruim € 2000,-- betalen.

Het Openbaar Ministerie had als strafeis vijf maanden cel geeist. Vanwege spijtbetuiging van de zanger heeft de rechter tot taakstraf en betaling aan de verkeersregelaar besloten.

 

De ”spijtbetuiging” is echter niet echt duidelijk als  Saunders de aanwezige pers te verstaan geeft de hele zaak nogal overdreven te vinden. ”De media maken van een mug een olifant” aldus Saunders.

Frans van Luit van SEHS schrijft op Facebook ”Dit is echt erg, ik hoop dat dit zo in alle media afgekraakt wordt deze uitspraak...totaal geen respect voor de verkeerregelaar”. 

Ook HoornGids vindt de uitspraken van Saunders ergerlijk om zo te spreken over zijn geweldadige actie die bewusteloosheid, een gebroken kaak en een nog steeds revaliderende vrijwillige verkeersregelaar tot gevolg heeft. 

Rechtbank Rechtbank