Zonnedaken en zonneweiden: hoe pak ik dat aan?

23-02-2016

Op de conferentie op 10 maart in Bergen NH leert u als ondernemer en inwoner uit Noord-Holland Noord hoe u zelf een energiecoöperatie kunt beginnen. Initiatiefnemers die deze stap al hebben gezet, delen hun ervaringen. Deelnemers krijgen na afloop een handreiking hoe ze meteen aan de slag kunnen.

 

Voor veel ondernemers met een groot bedrijfspand, schuur of eigen grond kan het aantrekkelijk zijn om zelf een lokale zonnepark te starten. Inwoners kunnen ook het initiatief nemen, want een groot eigen dak is daarvoor niet nodig. Hebt u al eens nagedacht om zelf een zonnepark te beginnen om zonne-energie en een goed rendement te realiseren? Neem onze leerpunten mee voor een zonnepark op het dak of op het land.

 

Programma

13.30 uur          Inloop met koffie en thee         

13.45 uur          Opening door dagvoorzitter Ester Oude Nijhuis

13.50 uur          Visie opschaling zonnecentrales door Wethouder Odile Rasch, Gemeente Bergen

14.00 uur          Visie op business case ontwikkeling zonneparken door Hans Lambrechts, Sunprojects b.v. (vanuit netbeheerder en energieleverancier)

14.15 uur          Successen en leerpunten zonneweide door Marius Kuipers, Coöperatie Bergen Energie (BE)

14.30 uur          Praktijkvoorbeeld toepassing postcoderoos op zonnedak door Adri Beerepoot, Interpack Westfriesland

14.45 uur          Pauze  

15.00 uur          Beleid provincie Noord-Holland zonnecentrales  door Geert Heanen, provincie-NH

15.20 uur          Gemeenten faciliteren initiatieven door Cees Groot, Gemeente Bergen

15.35 uur          Forumdiscussie met alle sprekers         

16.15 uur          Netwerkgelegenheid     

16.30 uur          Rondleiding zonneweide Coöperatie Bergen Energie of zonnedak Van der Oord

17.00 uur          Einde   

Wanneer: donderdag 10 maart 2016, van 13:30 tot 16.15 uur, met aansluitend gelegenheid voor een excursie naar het zonnepark van Coöperatie Bergen Energie of naar uw pand met zonnepanelen.

Locatie: Speelderij De Batavier, Bergerweg 100, 1817 MN Alkmaar

Aanmelden

Belangstellende ondernemers en inwoners kunnen zich tot 5 maart aanmelden via een formulier op de website van het Servicepunt Duurzame Energie: 

http://www.servicepuntduurzameenergie.nl/news/1453/36/Conferentie-Zonnecentrales-gaat-u-ook-voor-meer-zonnestroom (http://www.servicepuntduurzameenergie.nl/news/1453/36/Conferentie-Zonnecentrales-gaat-u-ook-voor-meer-zonnestroom). Het aantal plaatsen is beperkt. De toegang is kosteloos. Voor vragen: Barbara Harskamp (Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord), e-mail bharskamp@rudnhn.nl (mailto:bharskamp@rudnhn.nl).)

zonnedak zonnedak